ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ....

Και ξαφνικά η μια τοπική εφημερίδα αποφάσισε να ασχοληθεί με το Ηράκλειο.
Τις τελευταίες εβδομάδες η εφημερίδα είναι, να σε κάψω Σταύρο να σ’ αλείψω λάδι, και ο δήμαρχος έχει τρελαθεί, αφού δε θέλει προεκλογική περίοδος που είναι να ακούγονται δυσάρεστα για την δημοτική αρχή.

Το θέμα έχει ως εξής, στην εφημερίδα υπάρχουν χρωστούμενα επί δημαρχείας Γ. Μαστοράκου, από διάφορες «δημοσιεύσεις δωράκια» κτλ. λίγο πολύ γνωρίζετε την σχέση εξάρτησης μεταξύ δημοτικής αρχής και τοπικού τύπου…

Δήμαρχος: Γραφείς μόνο αυτά που θέλω… θα σου δώσω μια διαφήμιση ολοσέλιδη και μερικές καταχωρήσεις…

Τοπικός Τύπος: Δεν πληρώνεις αυτά που χρωστάς? Έχω μερικά θέματα στο συρτάρι μου και βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να τα δημοσιεύσω, ξέρεις δήμαρχε, ο κόσμος το έχει τούμπανο, και όσο κάνω γαργάρα το θέμα διακινδυνεύω (και καλά) την αξιοπιστία της εφημερίδας μου.

Κάπως έτσι έχει το παιχνίδι, το οποίο γίνεται ακόμα πιο παιχνιδιάρικο όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τότε που ο δήμαρχος καίγεται, από την άλλη το χρέος από τις καταχωρήσεις στην εφημερίδα έχει ξεφύγει και ο εκδότης έχει μαζέψει ένα κάρο (αρνητικά) θέματα για τον δήμαρχο που πιάνουν χώρο στα συρτάρια του και θέλει να τα διώξει.

Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα με έκπληξη μια εκ των  τοπικών εφημερίδων, να αναφέρετε στην ποινή της 2μηνής παύσης του Γεωργόπουλου από την περιφέρεια…
 μια άλλη τοπική εφημερίδα δεν το αναφέρει καν, η οποία όμως αναφέρετε πολύ στην Ν. Ιωνία και τον Χαραλάμπους, ενώ η άλλη δεν γράφει ούτε κουβέντα για την Ν. Ιωνία.

Σα νύφες οι τοπικές εφημερίδες κουνιούνται για να βρουν τον γαμπρό με την μεγαλύτερη προίκα.

Ο Γεωργόπουλος το είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ότι στον δήμο μας υπάρχουν εφιάλτες, εννοώντας προδότες, αναφερόμενος ότι προβλήματα δεν έχει μόνο ο δήμος μας αλλά και πολλοί άλλοι δήμοι της Ελλάδος.

Τους εφιάλτες Κε Γεωργόπουλε τους δημιουργήσατε και για την ακρίβεια δημιουργήσατε τέτοιες σχέσεις που φαινομενικά σας εξασφάλιζε μια βελούδινη εικόνα για την διοίκηση αλλά κάποιοι γνώριζαν πολύ καλά και με λεπτομέρειες ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου βελούδινα.

Ένας εξ αυτών να τα πάρει στο κρανίο, σε κάποιον άλλον να μην κάνεις μια χάρη, ένας 3ος να την περνάει δύσκολα και να θέλει αύξηση, τελείωσε το παραμύθι, και τσούπ, νότος και ο Εφιάλτης.
Το θέμα και αυτό που αφορά την κοινωνία του Ηρακλείου είναι να κοπεί αυτό το αλισβερίσι με τον τοπικό τύπο, γιατί δεν μπορεί ο τοπικός τύπος ανάλογα με τις εκκρεμότητες που έχει με κάθε δήμαρχο και υποψήφιο να αναστατώνει την κοινωνία ή να μην την ενημερώνει.

Εντωμεταξύ είναι τόσο αφελής όλοι εκείνοι που τα σκάνε στον τοπικό τύπο για να τους στηρίζει ή να μη τους κράζει, που με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να έχουν δικιά τους τοπική εφημερίδα και να γράφουν από την 1η μέχρι την τελευταία σελίδα για τον εαυτό τους…
Χμμμμ, τότε ίσως να μην θεωρούσαν οι αναγνώστες την συγκεκριμένη εφημερίδα αξιόπιστη ή αμερόληπτη… ενώ οι ανεξάρτητες τοπικές εφημερίδες… ΑΦΡΟΣ.