ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τη Δευτέρα 17/05/2010 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου μας για να συζητήσει τις αρχές που πρέπει να καθοδηγούν τη δράση μιας προοδευτικής παράταξης καθώς και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων.

Στη συγκέντρωση τονίστηκε ότι η Πρωτοβουλία δεν υποκαθιστά κομματικά όργανα και δεν αποτελεί παράταξη, αλλά σαν σύνολο πολιτών που νοιάζεται για το μέλλον της πόλης μας, που ενδιαφέρεται για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, για τη τοπική ανάπτυξη και απασχόληση, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη της και τις απόψεις της θεωρώντας ότι η συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα καταξιώνει τη θέση μας ως σκεπτόμενοι και δημιουργικοί πολίτες του Δήμου.

Πολλά μέλη της πρωτοβουλίας τοποθετήθηκαν και στα 2 θέματα, αναφερόμενοι στο μέγεθος των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει η νέα Αρχή. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι τα έσοδα του δήμου ετησίως είναι περί τα 30 εκατομ. Ευρώ, η μισθοδοσία απορροφά 25 εκατομ. Ευρώ, ενώ το χρέος είναι 17,5 εκατομ Ευρώ.

Στο τέλος της συζήτησης έγιναν προτάσεις για συνδημότες μας που θα μπορούσαν να προταθούν τόσο στη τοπική κοινωνία όσο και στα αρμόδια όργανα (κομματικά) για τη διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου.

Με αλφαβητική σειρά είναι:
ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΤΖΕΡΑΚΟΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Από το www.zonews.gr