Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εγκατασταθεί στο γραφείο δημάρχου η σύζυγος του Ν. Γεωργόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Κ. Ντίνα έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του Στ. Γεωργόπουλου ενόψει εκλογών.

Το γραφείο δημάρχου το έχει κάνει ο Στ. Γεωργόπουλος οικογενειακή υπόθεση...
Η εικόνα του Στ. Γεωργόπουλου στην κοινωνία του Ηρακλείου είναι εξαιρετικά δυσάρεστη με αποτέλεσμα να χρειάζεται τεράστια βοήθεια και «σπρώξιμο» μήπως και σώσει την τελευταία στιγμή ότι μπορέσει.

Οι πληροφορίες λένε ότι προς το παρόν οι υπηρεσίες της Κας Γεωργοπούλου γίνονται αφιλοκερδώς, αλλά κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια Γεωργόπουλου ψάχνει να βρει εκείνη την φόρμουλα που θα εξασφαλιστεί κάποιο «συμβολικό ποσό» για αυτές τις υπηρεσίες.

Εντωμεταξύ αυτά συμβαίνουν μετά την ανακοίνωση της ποινής από την περιφέρεια, για 2μηνη παύση από τα καθήκοντα του Στ. Γεωργόπουλου, ενώ οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις είναι απλήρωτοι.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δ. Παπουτσής, προετοίμαζαν  τους παραβρισκόμενους ότι είναι τόσο χάλια τα οικονομικά του δήμου  μας που ενδεχομένως να αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τους μόνιμους υπαλλήλους τον επόμενο μήνα!

Φυσικά ο Στ. Γεωργόπουλος χρέωσε αυτή την αδυναμία στην κυβέρνηση, τον υπουργό εσωτερικών και σε όποιον άλλον θυμόταν εκτός από τον  ίδιο και την διοίκηση του.

Θα σας θυμίσω ότι τέλος του χρόνου, ίσως να ήταν και το τελευταία δημοτικό συμβούλιο του 2009, ο Στ. Γεωργόπουλος παρουσίασε το νοικοκύρεμα που κατάφερε και μάλιστα με πλεόνασμα 2.059.176,44 ευρώ (μπορείτε να δείτε την ανάρτηση της 9ης Ιανουαρίου με το σχετικό ρεπορτάζ…  http://irakleionews.blogspot.com/2010/01/blog-post_8349.html)

Όπως είχε πει τότε ο δήμαρχος, παρέλαβε χρέη συσσωρευμένα, στρατιές εργαζομένων, και απέδωσε την μείωση του χρέους στην χρηστή διαχείριση και την οργανωμένη δουλειά αλλά και στον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ… σήμερα όλα αυτά ανατρέπονται, εξαιτίας της κυβέρνησης και του υπουργού εσωτερικών…

Έτσι ρε παιδιά και εγώ κάνω τον δήμαρχο…
Να μου δίνει η κυβέρνηση λεφτά, η ΔΕΗ και εγώ να κάνω χρηστή διαχείριση…
και τα έσοδα του δήμου από τους καταστηματάρχες, από τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, από τα πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί, από ενοίκια δημοτικών χώρων και κτηρίων?
Αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία για τη οποία δεν υπάρχει προς το παρόν απάντηση.

Δεν είναι μόνο ο δικός μας δήμος ο οποίος χρηματοδοτείται από το υπουργείο εσωτερικών, αλλά στον δικό μας δήμο, έχουμε πολλούς εργαζόμενους, έχουμε επιχειρήσεις που προκαλούν οικονομική αιμορραγία στον δήμο και άλλα κουραφέξαλα τα οποία επικαλούνται οι διάφοροι αιρετοί από την παράταξη του Γεωργόπουλου καθώς και ο ίδιος φυσικά.

Εκείνοι κάνουν χρηστή και πετυχημένη διοίκηση, και φταίνε οι εργαζόμενοι που ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει τους πόρους εκείνους που θα πετύχουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων…

Προσεχώς θα σας έχουμε και ηχητικά αποσπάσματα από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, για να ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά το σκεπτικό αυτών των κυρίων.

Ο Κος Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πόσο κοστίζει μια επιχείρηση αλλά δεν μας έχουν πει ακόμα πόσο κοστίζουν στον δήμο μας οι μισθοί του ίδιου, των αντιδημάρχων, των προέδρων και αντιπροέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων.

Εσείς Κε Δήμαρχε τον μισθό σας τον πήρατε?
Το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται είναι εις βάρος σας καθώς ο παχουλός μισθός σας δεν δικαιολογεί αυτά που είπατε περί αδυναμίας καταβολής των δεδουλευμένων ακόμα και στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Γιατί εφόσον υπάρχει αυτό το πρωτόγνωρο πρόβλημα, δε δίνεται το καλό παράδειγμα να μην λαμβάνεται τον μισθό σας εσείς και οι υπόλοιποι διοικούντες μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση?
Δε φτάνει το ότι δεν συμβαίνει, ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ο δήμαρχος και η διοίκηση του έχει το θράσος να χρεώνει στους εργαζόμενους το πρόβλημα εξεύρεσης πόρων και λύσεων για το οικονομικό αδιέξοδο…

Ο Κος Γεωργόπουλος έχει μετατρέψει τον δήμο μας σε Ιδιωτική επιχείρηση, άρπαξε την ευκαιρία της κρίσης, για να κάνει αντιπολίτευση, αλλά και να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους οικονομικά και ηθικά.
Εξάλλου αυτή η πρακτική ήταν από τα πρώτα δείγματα της διοίκησης του, όταν ανέλαβε την δημαρχεία.

Γιατί άλλος δήμος της χώρας δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα που έχουμε εμείς στο Ηράκλειο Κε Γεωργόπουλε?

Γιατί κανένας άλλος δήμαρχος δεν έχει ακουστεί να επικαλείται αυτά που εσείς έχετε κάνει καραμέλα και να μιλάει ακόμα και για αδυναμία πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων?
Να σημειώσω το εξής, κινδυνολογία υπάρχει εδώ και μήνες για αυτό το ενδεχόμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά στο Ηράκλειο θα κάνουμε την αρχή?

Δε νομίζω κανένας να πιστεύει ότι φταίνε οι μειωμένοι ΚΑΠ, που σαφώς δημιουργούν πρόβλημα, αλλά υποτίθεται ένας δήμος έχει και τα δικά του έσοδα πλην εκείνων που λαμβάνει από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Όπως φαίνεται ο Σταύρος Γεωργόπουλος σκοπεύει να ολοκληρώσει την θητεία του με τον πιο «πανηγυρικό» τρόπο... ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Εύγε ΔΗΜΑΡΧΕ