ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αίσθηση έχει προκαλέσει, εντός και εκτός Ηρακλείου, η αποκάλυψη της απόφασης του Περιφερειάρχη για τη δίμηνη παύση του Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου, από τα καθήκοντα του λόγω της υπογραφής παράνομης σύμβασης με διαφημιστική εταιρεία για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων. Είχαμε αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τρίτη 18 Μαΐου δεν είχε γίνει κουβέντα για το θέμα (παρά το γεγονός πως είχε κυκλοφορήσει η είδηση).
Λίγες ημέρες αργότερα και μετά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Χ-τύπου,  ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση από την δημοτική παράταξη “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη”, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Μπάμπαλος. Η παράταξη, με ανακοίνωσή της, ζητάει την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και οι πολίτες του
Ηρακλείου για το ζήτημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης είναι η ακόλουθη:

“Πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα του τοπικού τύπου, την Παρασκευή 21 Μαΐου ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γεωργόπουλος τέθηκε σε δίμηνη αργία από τα καθήκοντα του από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, μετά από γνωμοδότηση του σχετικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.  Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, καθώς μία τέτοια απόφαση δημιουργεί αφενός μεν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, αφετέρου δε τραυματίζει την εικόνα του, η παράταξη “ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ” ζητάει από τη Δημοτική Αρχή την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των πολιτών, από τη Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα”.

“Αναστολή της ποινής από το Υπουργείο”

Πάντως, ο κ. Γεωργόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης έναρξης της 20ης Γυμναστράδας είπε σε δημοσιογράφους του τοπικού τύπου που κάλυπταν το γεγονός πως υπήρξε αναστολή της ποινής από το Υπουργείο Εσωτερικών και ότι το θέμα βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από το www.xtypos.gr