ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Νίκος Μπάμπαλος συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης, στο πλαίσιο του προγράμματος της παράταξης «πάμε στις γειτονιές της Πόλης», επισκέφθηκαν την περιοχή του Κάτω Ψαλιδίου (από την οδό Μαρίνου Αντύπα και προς την οδό Κασταμονής).

Ο κ. Μπάμπαλος συνομίλησε με κατοίκους και με καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά παράλληλα, θέλοντας να τονίσει τη σημασία που έχουν οι πλατείες και οι παιδικές χαρές στην περιοχή μας, βρέθηκε και στην πλατεία Μπομποτίνου, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και οι χρήστες των κοινόχρηστων χώρων.

Η ανταπόκριση για μία ακόμη φορά και η αποδοχή από τους κατοίκους για τις επισκέψεις μας στις γειτονιές ήταν μεγάλη, ωστόσο τα προβλήματα ήταν πολλά και μεγάλα.
Η απογοήτευση και το αίσθημα εγκατάλειψης ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των κατοίκων, ενώ ξεχείλιζε και αγανάκτηση.

Η απουσία της Δημοτικής Αρχής, η ανευθυνότητα, ούτε λόγος για συντήρηση, έχουν μετατρέψει την παιδική χαρά και το ανοικτό γήπεδο, από χώρο αναψυχής, άθλησης και διασκέδασης σε χώρο επικίνδυνο, κυρίως για τα παιδιά που συχνάζουν στην παιδική χαρά, αλλά και για μεγαλύτερους.
Κολώνες φωτισμού στο γήπεδο, που τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, αν οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν έπαιρναν μέτρα, θα ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά, σύρματα και περίφραξη του γηπέδου επικίνδυνη, φώτα που ανάβουν από ώρα 7.00 το απόγευμα, (άραγε γιατί να πληρώνουμε άσκοπα χρήματα), πλατεία βρώμική , παγκάκια σπασμένα κ.λ.π.

Η παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ζητάει:

- Την άμεση αίτηση από πλευράς δημοτικής αρχής προς την ΔΕΗ για απομάκρυνση του καφάο από την πλατεία Μπομποτίνου, καθώς αποτελεί μεγάλο κίνδυνο.
- Τον καθαρισμό, από την υπηρεσία περιβάλλοντος, και την περιποίηση των δέντρων και φυτών της πλατείας, καθώς τα κλαδιά έχουν κατέβει σε ύψος που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς των παιδιών που παίζουν στην πλατεία.
- Την ανάπλαση της παιδικής χαράς, ώστε να πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιδιά μας.

- Την άμεση έναρξη εργασιών συντήρησης και επισκευής του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά, έτσι ώστε να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό για τους αθλούμενους.

Πολλά παράπονα εξέφρασαν επίσης οι κάτοικοι για το πλύσιμο των κάδων, καθώς και για την κατάσταση της κυκλοφορίας. Μάλιστα, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, η κατάσταση στην οδό Μαρίνου Αντύπα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Παρκάρει ο καθένας το αυτοκίνητό του όπου θέλει, όπως θέλει σε διπλή σειρά και η δημοτική αστυνομία είναι απούσα. 

Αλλά και η κατάσταση  στον πεζόδρομο της οδού Κηφισίας (υπόγειος διάβαση), που καταλήγει στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Μικροπούλου είναι επικίνδυνη. Έχουν καταστραφεί οι σχάρες των φρεατίων υδροσυλλογής, που βρίσκονται στον πεζόδρομο εδώ και πολύ καιρό και ουδείς έχει ενδιαφερθεί για την αποκατάστασή τους.

Από το www.xtypos.gr