ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο Έντονα αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στην ΚΕΚΟΙΠΗΑ, την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου στις περικοπές του μισθού τους.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή αποφάσισε σχετικές περικοπές, στο πλαίσιο της ψήφισης στην Βουλή των μέτρων για την οικονομική κρίση. Ωστόσο οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως οι ίδιοι δεν ανήκουν στις κατηγορίες των εργαζομένων που προβλέπονται περικοπές και όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά «δεν μπορεί μέχρι σήμερα να μην θεωρούμαστε δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι με όλες τις σχετικές διασφαλίσεις που απορρέουν απ’ αυτό και τώρα στα άσχημα να θεωρούμαστε. Όπως σημειώνουν «εργαζόμαστε σε δημοτική επιχείρηση, η οποία έχει συσταθεί από το Δήμο και χρηματοδοτείται σύμφωνα με το άρ. 259 του 3463/06, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και αμειβόμαστε με τις εκάστοτε ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις του κλάδου μας.
Η επιχείρηση, μετά τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για την εισοδηματική πολιτική θέλει να εφαρμόσει την περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων βάσει της παρ.5 του αρ. 1 του Ν. 3833/2010 και της παρ. 6 του αρ.3 του Ν. 3845/2010
Οι νόμοι αυτοί όπως ρητά προκύπτει αφορούν μόνο στο δημόσιο τομέα και στους Ο.Τ.Α και όχι στις δημοτικές επιχειρήσεις για τις οποίες δεν προβλέπεται περικοπές μισθών και επιδομάτων.
Όμως η δημοτική επιχείρηση μας περικόπτει μισθούς και δώρα βάσει οδηγίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί ανάλογης δημοτικής επιχείρησης.
Ωστόσο, οι διατάξεις αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων διότι:
Α. Δεν υπάρχει ΡΗΤΗ πρόβλεψη στους νόμους για τους εργαζομένους στις δημοτικές επιχειρήσεις, ούτε οι επιχειρήσεις αυτές επιχορηγούνται τακτικά από τον κροατικό προϋπολογισμό ούτε είναι δημόσιες.
Β. Πρόκειται περί δυσμενών διατάξεων οι οποίες κατά θεμελιώδη αρχή του Δικαίου δεν μπορούν να εφαρμοστούν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.
Σας ενημερώνουνε και σας καλούμε να αντιταχθούμε στην παράνομη εφαρμογή των δυσμενών αυτών διατάξεων στους εργαζομένους των δημοτικών επιχειρήσεων».

Από το www.zonews.gr