ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/07/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ F.M 94.0»

Ηράκλειο Αττικής 09-07-2010
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Προβολής και Ενημέρωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94fm» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του ΗΣΑΠ.

Παρόμοια εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν έχουμε εξοφληθεί στο ακέραιο τα δεδουλευμένα Μαϊου Ιουνίου 2010, έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της πόλης( μπροστά στο υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας) στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας  12/07/2010.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πλήρη αποδόμηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης του Ηρακλείου Αττικής που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του περιουσιακού στοιχείου των φορολογούμενων δημοτών και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός δημάρχου. Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των ΗΣΑΠ, αντί να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα πληρωθούμε δεχθήκαμε απειλές για περικοπή του επιδόματος αδείας.


Θέλουμε να κάνουμε σαφές προς τη διοίκηση του δήμου (που με δική της ευθύνη η επιχείρηση λειτουργεί χωρίς νομικό σύμβουλο), ότι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι γιατί το σύνολο των εργαζομένων του σταθμού αμείβετε βάσει των ΣΣΕ που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφώνων Αττικής και των κλαδικών σωματεία του χώρου μας(ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ,ΕΠΗΕΑ).

Προφανώς δεν υπαγόμαστε στις ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι ισχύει από τις συλλογικές μας συμβάσεις να διαδίδουν ότι θα κοπεί το κεκτημένο δικαίωμα της καταβολής επιδόματος αδείας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι εάν αντιληφθούμε ότι θα υπάρξει έστω η παραμικρή πρόθεση περικοπής του επιδόματος αδείας θα ακολουθήσει δικαστικός- ποινικός αγώνας χωρίς προηγούμενο. Οι κύριοι αυτοί μπορούν να κάνουν υπομονή μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων.

Μέχρι τότε ας αφήσουν τις προσωπικές τους κρίσεις για τον εαυτό τους και ας συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι ήδη το πρώτο κύμα των αδειούχων συνάδελφων μας έχει φύγει για ακόμη μια χρονιά χωρίς μισθούς και χωρίς φυσικά το θεσμοθετημένο επίδομα άδειας.