ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Tο ζήτημα της ανέγερσης και λειτουργίας του Αστικού Τύπου Κέντρου Υγείας ανακίνησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος, συνομιλώντας με την αρμόδια υπουργό, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής ανακήρυξης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας ως Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 28 Ιουνίου και ώρα 19.00. 

Στόχος του Δημάρχου είναι να προχωρήσει άμεσα η σύναψη της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου η υλοποίηση του Κέντρου Υγείας να δρομολογηθεί και αυτό γιατί το Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας αποτελεί μια ακόμη προνοιακή δομή, η οποία θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής υπενθύμισε στην Υπουργό πως η θετική εξέλιξη του θέματος είναι μείζονος σημασίας και πως ακόμη αναμένει κάποια ανατροφοδότηση από το Υπουργείο. Ο κος Γεωργόπουλος δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανοικτή επιστολή δια του Τύπου, εάν το θέμα της υλοποίησης του Κέντρου αυτού δεν προχωρήσει.