ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

 Τελευταία διαβάζω ότι κάποιοι δήμοι στην Αθήνα (που τυχαίνει να διοικούνται από δεξιούς δημάρχους), έχουν απλήρωτους εργαζόμενους ακόμα και για 6 μήνες!

Κάτι ανάλογο διαβάζω ότι συμβαίνει και στον δικό μας δήμο, ο οποίος και αυτός διοικείται επίσης από δεξιό δήμαρχο, ο οποίος κάθε τόσο χρωστάει ή καθυστερεί να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Κάποιες ανακοινώσεις εργαζομένων, που αναφέρουν ότι ο δήμαρχος μας επικαλείται την κυβέρνηση και τον υπουργό εσωτερικών ως υπεύθυνους της αδυναμίας ή της καθυστέρισης πληρωμών. Κάποια άλλη στιγμή είχα δει ότι ο δήμαρχος μας είχε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική που είναι έτοιμος να πάει την επόμενη μέρα και να καταθέσει τα κλειδιά του δήμου στον υπουργό εσωτερικών.

Είδα ένα πανό στην κεντρική πλατεία, που ο δήμαρχος ζητάει να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες στους βουλευτές και τους υπουργούς.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν στον δημόσιο τομέα όπως είναι ένας δήμος, δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι, όταν υπάρχουν αυτές οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, πως αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε στον μανάβη, στην λαϊκή, στο παντοπωλείο, στο περίπτερο της πόλης, της γειτονιάς τους να ψωνίσουν?

Αν σε τέτοια οικονομική ύφεση το περίπτερο, ο μανάβης κτλ. έχει περισσότερες απώλειες όταν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Όταν ένας δήμος που έχει πλάτες το κράτος, καταλήγει να χρωστάει στους εργαζόμενους 4 μισθούς, τότε γιατί ένας ιδιώτης να μη πιαστεί από αυτό και να πει «θα σου χρωστάω 5 μήνες έτσι και αλλιώς στο δημόσιο χρωστάνε 4»

Δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι ένα ντόμινο το οποίο δε μπορεί κανείς να γνωρίζει αν σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται εσκεμμένα.

Και αναφέρομαι στον δήμαρχο μας
Κε δήμαρχε δίνεται πάσα στους ιδιώτες να υιοθετήσουν την πρακτική των επί μακρών απλήρωτων εργαζόμενων?
Κάνετε αντιπολίτευση με το να λέτε ότι δε σας δίνει λεφτά ο υπουργός εσωτερικών, ενώ είναι δικό σας πρόβλημα να βρείτε τα λεφτά που ψάχνεται.
Όταν οι μήνες καβαλάνε και κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί 2 μήνες, δεν είναι πιο δύσκολο να πληρωθούν 2 μήνες από ότι 1?
Πως λοιπόν θα πληρωθούν άλλοι εργαζόμενοι με 4 μήνες οφειλόμενα?
Από πού θα ψωνίζουν αυτοί οι άμοιροι εργαζόμενοι όταν, όπως θα πάρουν τα λεφτά έτσι θα τα δώσουν για να ξεπληρώσουν τα δανεικά ή τις καθυστερημένες υποχρεώσεις τους?

Πρακτικές σαν αυτές οδηγούν την οικονομία σε βαθειά ύφεση, και το χειρότερο, συμπολίτες μας στην ανέχεια.

Βρήκατε την κατάλληλη στιγμή κε δήμαρχε για την δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.