ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΤΥΠΟ

 - Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης
- Το στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι: «Για μια πόλη φιλική, προσβάσιμη, ασφαλής. Για το Ηράκλειο.»
- Εγώ δεν περιμένω κάτι από τον κ. Μαστοράκο. Νομίζω όμως, ότι οι συμπολίτες μας περιμένουν από εκείνον.

Τις πρώτες αποφάσεις που θα λάβει αν είναι Δήμαρχος την 1-1-2011 αποκαλύπτει στη συνέντευξη του στο www.xtypos.gr  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναλύει τους βασικούς πυλώνες και στόχους της παράταξης για το Δήμο και την πόλη της επόμενης τετραετίας, ενώ παρουσιάζεται ανοιχτός σε συνεργασίες προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά.  Ασκεί σκληρή κριτική στις πολιτικές της νυν διοίκησης, καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κακής οικονομικής κατάστασης του Δήμου και αναπτύσσει τις θέσεις του για ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα όπως το κυκλοφοριακό, η Λεωφόρος Ηρακλείου και το οικόπεδο της ΚΕΔ.

Τέλος, τοποθετείται και για την κατάσταση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ενώ αναμένεται να συζητηθούν ποικιλοτρόπως τα όσα λέει (άμεσα και έμμεσα) για τη στάση του πρώην Δημάρχου, κ. Γιώργου Μαστοράκου.

Ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, όπως είναι γνωστό αλλά και το παραδέχεται και η ίδια η Δημοτική Αρχή. Δεδομένου ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με την οικονομική κρίση και τις περικοπές στις επιχορηγήσεις θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης της κατάστασης από τη διοίκηση και ποια είναι αυτά;
Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι κακή. Σήμερα έχουμε ένα δήμο που υλοποιεί περίπου το 35% του Προϋπολογισμού του. Που δανείζεται για να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων. Που χρωστά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, μπορεί και παραπάνω, ποιος ξέρει. Που απασχολεί πάνω από 700, ίσως  800 εργαζόμενους, αλλά  δεν υπάρχει τρόπος να αντικατασταθεί αμέσως μια καμένη λάμπα φωτισμού, ή να πλυθεί ένας κάδος απορριμμάτων; Που δεν γνωρίζει κανείς μας τι κοστίζουν οι ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε νοικοκύρεμα των οικονομικών και πραγματικές ανταποδοτικές λειτουργίες. Και ζούμε μια ανελαστική πραγματικότητα, με ελάχιστους πόρους για κοινωνικές δράσεις και για αναπτυξιακά προγράμματα, έχοντας όμως χρήματα  για σπατάλες, παίρνοντας νέα δάνεια για την πληρωμή μισθών και ημερομισθίων, με συνέπεια  ο Δήμος να παραμένει δανειοβίωτος και ελλειμματικός, Τα χρέη είναι συνεχή, αυξάνονται και συσσωρεύονται. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω, ούτε και ο ίδιος ο Δήμαρχος νομίζω ότι γνωρίζει, το ύψος των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου στο τέλος της τετραετίας, το οικονομικό του άνοιγμα.

Προτείναμε λοιπόν, ακριβώς εξαιτίας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου αγορών, η οποία θα ελέγχει το σύνολο των αιτημάτων για αγορές και πραγματοποίηση δαπανών, πριν φθάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.  Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να θεσπιστεί διαδικασία ελέγχου αγορών και δαπανών και να υπάρχει αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού, αλλά και των πραγματικών αναγκών με στόχο την μείωση των δαπανών και των αγορών του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Προτείναμε επίσης να γίνει έλεγχος για την αναγκαιότητα υπερωριακής απασχόλησης σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου,  να μειωθούν οι δαπάνες για καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, να υπάρξει αναστολή καταβολής μισθοδοσίας και αποζημίωσης στους Προέδρους και Αντιπροέδρους νομικών προσώπων και κοινωφελών επιχειρήσεων για ολόκληρο το έτος.(Εμείς είμαστε βεβαίως υπέρ της κατάργησης).

Προτείναμε την εκπόνηση ενός σχεδίου για έναν άλλο τρόπο λειτουργίας και εκσυγχρονισμού της διεύθυνσης περιβάλλοντος για να πάψει ο Δήμος να δαπανά ποσά υπέρογκα και δυσανάλογα των παρεχομένων υπηρεσιών

Προτείναμε να γίνει άμεση περικοπή και περιστολή δαπανών μη αναγκαίων, ξεκινώντας από τη επιχείρηση ραδιοφωνίας , που την επιχορηγούμε με 1 εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο. Προτείναμε να κοπεί κάθε δαπάνη που πηγαίνει σε εκδηλώσεις βιτρίνας, προσωπικής προβολής και δημοσίων σχέσεων. Προτείναμε και ζητήσαμε από το Δήμαρχο να συμβάλουμε και εμείς, ως αντιπολίτευση, με τις δικές μας δυνάμεις. Δυστυχώς, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να ακούσει και να αλλάξει πορεία.

Η Δημοτική Αρχή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα από την αρχή του χρόνου όπως τα κυκλοφοριακά, την ανάπλαση της Λ. Ηρακλείου και την αξιοποίηση του οικοπέδου της ΚΕΔ στη Λεωφόρο Κύμης. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτά τα ζητήματα αλλά και για τον χειρισμό τους από τη διοίκηση.Θα κληθούν οι δημότες, εμείς όλοι, να πληρώσουμε 80.000 ευρώ περίπου στα Πολυτεχνεία Πάτρας και Αθήνας, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, για την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών, ενώ το κυκλοφοριακό πρόβλημα καθημερινά οξύνεται. Ακόμα και σε περιοχές, όπως της Αγίας Τριάδας, της πλατείας Μανδηλαρά που το πρόβλημα ήταν περιορισμένο, με την επιβολή αποσπασματικών και βιαστικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων  η Δημοτική Αρχή όξυνε το πρόβλημα και έκανε δύσκολη τη κατάσταση. Βασική αρχή  αντιμετώπισης του προβλήματος είναι πρώτον να δεις το πρόβλημα συνολικά στην Πόλη και όχι αποσπασματικά. Δεύτερον οφείλεις να συνεργαστείς με τους γειτονικούς δήμους με βάση το κοινό συμφέρον και το καλό των δήμων. Τρίτον, να στοχεύσεις στην αποτροπή της υπερτοπικής κυκλοφορίας έχοντας ως αταλάντευτη αρχή ότι ο κάθε δρόμος της Πόλης μας θα πάρει το κυκλοφορικό βάρος που του αναλογεί. Τι έκανε ο κ. Δήμαρχος; Απολύτως τίποτα.

Στη Λ. Ηρακλείου επίσης όχι μόνο δεν έγινε κάποιο έργο, μια μικρή πρόοδος έστω, αλλά και εδώ θα πληρώσουμε 20.000 ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης, για βιοκλιματική  μελέτη, για να ενημερωθούν οι δημότες  ότι αν  χρησιμοποιηθούν βιοκλιματικά υλικά θα πέσει τοπικά η θερμοκρασία στη Λεωφόρο Ηρακλείου.  Για να μιλήσουμε όμως για βιοκλιματικά ή άλλα υλικά πρέπει να έχουμε πεζοδρόμια για να περπατήσουμε, να έχουμε αγωγούς απορροής όμβριων υδάτων και φρεάτια υδροσυλλογής για να μην βουλιάζουμε. Εδώ δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο επιδιώκουμε να εντυπωσιάσουμε για μια ακόμα φορά.

Αλλά και όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου της ΚΕΔ  η Δημοτική Αρχή ενέργησε με επιπολαιότητα, ερασιτεχνισμό και με πολύ φασαρία, ενώ έπρεπε να κινηθεί μεθοδικά και συγκροτημένα, στοχεύοντας  στην απόκτηση του χώρου και τη μεταστέγαση της διεύθυνσης περιβάλλοντος. Δυστυχώς και εδώ απέτυχε, αλλά το κυριότερο είναι ότι από τις άστοχες ενέργειές της φαίνεται ότι χάνουμε ένα πολύτιμο χώρο για την Πόλη μας.

Αν σας ζητούσα να μου κάνετε το ισοζύγιο των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής αυτήν την τετραετία προς τα που θα έγερνε η ζυγαριά;Ποτέ ένας Δήμαρχος δεν απογοήτευσε τόσους πολλούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα έχουμε ένα δήμο σε παρακμή, υπάρχει θλίψη στους κατοίκους και απογοήτευση από τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, για την οποία δεν ευθύνονται οι δημότες,

Τα αρνητικά πεπραγμένα, πράξεις και παραλείψεις είναι σαφέστατα περισσότερα από τα όποια θετικά. Ακόμα και ο μετασχηματισμός των δημοτικών επιχειρήσεων και η μεταφορά της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δήμο και Νομικά Πρόσωπα έγινε με εντελώς λαθεμένους χειρισμούς που ταλάνισαν το Δήμο, με μεγάλες συνέπειες στην ίδια τη λειτουργία του. Άλλωστε μην ξεχνάτε κ. Μποδάκο ότι οι λαθεμένοι πολιτικοί χειρισμοί του Δήμαρχου αποτέλεσαν αφορμή και όχι αιτία, για τους συνεργάτες του να αποχωρήσουν από την παράταξη τους και να οδηγηθούμε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων..

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος της παράταξης για το Δήμο και την πόλη του Ηρακλείου την επόμενη τετραετία;Κ. Μποδάκο, τολμώ να πω, ότι θέλω ένα Δήμο δίκαιο και ευνομούμενο. Ένα δήμο που να εκπροσωπεί αυθεντικά τους πολίτες, που τους σέβεται, τους στηρίζει, υπηρετεί τις ανάγκες τους, προστατεύει τα δικαιώματά τους, υπερασπίζεται σταθερά το δημοτικό συμφέρον.

Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου και η ριζική αλλαγή της διοικητικής του διάρθρωσης, ένας άλλος τρόπος λειτουργίας και εκσυγχρονισμού της δ/νσης περιβάλλοντος, για να πάψει η πόλη να είναι βρώμικη και να δαπανά ποσά υπέρογκα και δυσανάλογα των παρεχομένων υπηρεσιών, η πολιτική συστηματικών απαλλοτριώσεων δεσμευμένων χώρων, με βάση πάντα τις οικονομικές δυνατότητές μας, για να αποκτήσει η Πόλη μας περισσοτέρους ελεύθερους χώρους, είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας.

Βασική όμως προϋπόθεση είναι η ορθολογική και αξιοκρατική αναδόμηση και αναδιοργάνωση του δήμου γιατί χωρίς αυτήν, ο πολίτης μένει στο περιθώριο, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να έχουμε ένα Δήμο δίκαιο και ευνομούμενο. Ένα δήμο που να εκπροσωπεί αυθεντικά τους πολίτες, που τους σέβεται, τους στηρίζει, υπηρετεί τις ανάγκες τους, προστατεύει τα δικαιώματά τους, υπερασπίζεται σταθερά το δημοτικό συμφέρον. και δεν μπορεί να εξυπηρετείται στην καθημερινότητά του.

Χωρίς μια αξιόπιστη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων από υπηρεσίες αναβαθμισμένες, από εργαζόμενους ασφαλείς και αξιοπρεπείς και όχι όμηρους και φοβισμένους, δεν θα μπορέσουμε αλλάξουμε την καθημερινότητα για να είμαστε δίπλα στους πολίτες.
Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε τον πολίτη συμμέτοχο, το δημότη ενεργό, τον κάτοικο συμπαραστάτη. Ο αγώνας είναι δύσκολος, ο δρόμος είναι ανηφορικός  όμως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε στην ανηφόρα , για να μην μας πάρουν πίσω τα προβλήματα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι δημοτικές αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου θα έχουν πολύ δύσκολο έργο λόγω των αλλαγών που φέρνει ο “Καλλικράτης”.  Πως σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης αν είστε ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης;Κάθε νέο, κάθε τι που φέρνει αλλαγές, που μας ξεβολεύει το αντιμετωπίζουμε με επιφυλάξεις. Ο "Καλλικράτης", η νέα δηλαδή αρχιτεκτονική στην Αυτοδιοίκηση, θα αποτελέσει την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα μεταφερθούν κρίσιμες αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη , την Παιδεία, αλλά και την Υγεία, την κοινωνική πρόνοια..

Γι' αυτό και στις εκλογές του Νοεμβρίου οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν στη νέα αντίληψη που φέρνει ο "Καλλικράτης", όπως στη διαφάνεια, στη λογοδοσία στον πολίτη, στην αποκέντρωση, και σε όσους θέλουν να κρατήσουν την Αυτοδιοίκηση καθηλωμένη στα σημερινά δημαρχοκεντρικά παλαιοκομματικά αδιέξοδα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η επιτυχία της μεταρρύθμισης θα κριθεί και από το ποια πρόσωπα θα κληθούν να τον εφαρμόσουν. Πολλά από  αυτά που έρχεται να επιβάλλει ο Καλλικράτης, τις καινοτομίες του, εμείς τα λέγαμε εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα είχαμε πει όχι στις δημοτικές επιχειρήσεις, λέγαμε όχι σε ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα, που ο δήμαρχος αποφασίζει για όλους και για όλα, μιλάγαμε για διαφάνεια, οι αποφάσεις του Δήμαρχου και των Αντιδημάρχων που δεσμεύουν οικονομικά το Δήμο θα πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο. Είμαστε έτοιμοι. Είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω.

Θα υπάρξουν νέες πολιτικές συνεργασίες και ανοίγματα από την πλευρά σας εν όψει εκλογών;Είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία. Δεν περισσεύει κανείς.
Απευθυνόμαστε στο σύνολο των δημοτών, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, ή πολιτικών επιλογών.

Απευθυνόμαστε και ζητάμε να συμπαραταχθούμε με όλους εκείνους που έχουν τις ίδιες αγωνίες με εμάς. Και υπάρχουν σήμερα και στους άλλους χώρους, άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες.
Δεν απευθύνομαι όμως σε όσους  καιροσκοπούν περιμένοντας τα γεγονότα που θα οδηγήσουν τις καταστάσεις στα μέτρα τους για να ευνοήσουν και πάλι τις προσωπικές φιλοδοξίες τους. Θα υπάρξουν λοιπόν και νέες συνεργασίες, σύντομα θα μιλήσουμε για αυτά.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αναλαμβάνετε τα ηνία του Δήμου από 1-1-2011. Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις της επόμενης ημέρας; Έχετε άμεσες λύσεις για θέματα που χρονίζουν;
Πρώτη προτεραιότητα να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και δήμου, έτσι ώστε ο δήμος που να σέβεται τον πολίτη, να τον εξυπηρετεί, να τον προστατεύει. Ανοίγουμε τις κλειστές πόρτες του Δημαρχείου.

Πρώτη απόφαση που παίρνουμε στη πρώτη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου είναι η κατάργηση των αποζημιώσεων των προέδρων και αντιπροέδρων νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων Η απόφασή μας  αυτή είναι ένα γερό χτύπημα στον επαγγελματισμό της πολιτικής και απαντά  στη γενικευμένη καχυποψία για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, βελτιώνοντας ταυτόχρονα ποιοτικά την αντιπροσώπευση.

Δημιουργούμε άμεσα γραφείο καθημερινότητας, σε χώρο εκτός δημαρχείου,  για να μπορεί ο πολίτης να το επισκέπτεται για το πρόβλημά του, χωρίς να πρέπει να του κάνει χάρη ο δήμαρχος. Θα λειτουργεί με ευθύνη υπηρεσιακού υπαλλήλου και ο πολίτης θα ξέρει ότι το αίτημά του μπορεί να ικανοποιηθεί και πότε ή δεν μπορεί να λυθεί.  Δεν μπορεί για μια καμένη λάμπα να πρέπει να δεις το δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, να πας στο δήμο, να ξαναπάς, να παίρνεις τηλέφωνο και στο τέλος να μην γίνεται τίποτα.
Αρκετά με όλα αυτά.

Δεν θα λογαριάσουμε αυτό που λέγεται πολιτικό κόστος. Αν ο κόσμος επιλέξει εμάς θα κληθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Και θα το κάνουμε. Σηκώνουμε τα μανίκια από την πρώτη ημέρα. Έχουμε και γνώση και εμπειρία. Ούτε μια ημέρα χάριτος και ανοχής. Εξ άλλου τα προβλήματα πολλά και δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και μια ακόμα χαμένη τετραετία.

“ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ”
Θα δίνατε θέσεις διοίκησης (π.χ. Προεδρίες Νομικών Προσώπων- Αντιδημαρχίες) σε αρχηγούς ή Δημοτικούς Συμβούλους άλλων παρατάξεων;
Ο Δήμος χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση. Πρέπει να αντιδράσουμε θετικά με δημιουργική και αγωνιστική διάθεση και επιθετικότητα, και δεν πρέπει να αφεθούμε στην ψυχολογία του «τίποτα δεν αλλάζει», στην αξιοθρήνητη αντιπαλότητα που δείχνει ο ένας στον άλλον, στη μικροκακορίζικη απελπισία και απογοήτευση.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, με αίσθημα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και διάθεσης προσφοράς να δουλέψουμε για να χτίσουμε ένα Δήμο  που  θέλουμε όλοι. Όσοι θέλουν και μπορούν έχουν διαρκή και ανοικτή πρόσκληση.
Το στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι «Για μια Πόλη φιλική, προσβάσιμη, ασφαλής. Για το Ηράκλειο.»

“ΈΧΩ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ”
Το γεγονός ότι ο χώρος του τοπικού ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται επί του παρόντος διασπασμένος σας προβληματίζει; Αποτελεί αυτό ένα εμπόδιο στην πορεία σας προς τις δημοτικές εκλογές;
Η τοπική κοινωνία εμφανίζεται σήμερα ενιαία και αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα στα τοπικά δημοτικά πράγματα. Την ίδια απόφαση, με την αυτήν ένταση, έχουν και οι  φίλοι και τα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, να είστε βέβαιος γι' αυτό. Τώρα αν όσοι ασχολούμαστε ενεργά και στην πρώτη γραμμή δεν βλέπουμε το μέλλον και είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, οι συμπολίτες μας δεν φταίνε γι’ αυτό, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ κ. Μποδάκο ασχολούμαι με τα κοινά γιατί  θέλω να δουλέψω για την Πόλη μου. Έχω όρεξη και ελπίδα. Ωστόσο, όταν θα έλθει η ώρα της αποχώρησης μου, νομίζω ότι έχω την ωριμότητα, να την επιλέξω εγώ, πριν οι συμπολίτες μου στρέψουν την πλάτη τους. Έχω πει πολλές φορές ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2006 μαζί με πολλά στελέχη της παράταξης πήγατε στη συγκέντρωση του Γιώργου Μαστοράκου. Γιατί το κάνατε και τι περιμένετε σήμερα από εκείνον; Ποια θα έπρεπε να είναι η στάση του;Τη δεύτερη Κυριακή του 2006 είχα τη γενναιότητα και το πολιτικό θάρρος να πάρω συγκεκριμένες αποφάσεις, χωρίς πολιτικά ανταλλάγματα ή υποσχέσεις. Δεν τις ζήτησα, δεν τις ήθελα. Η στάση μου δεν ήταν προϊόν πολιτικού παζαριού ή διαπραγματεύσεων. Δεν μπορούσα  να κρυφτώ πίσω από την αποχή ή την  εύκολη οδό της λευκής ψήφου. Ο καθένας πρέπει να επιλέγει, έτσι έπραξα και εγώ.

Εγώ δεν περιμένω κάτι από τον κ. Μαστοράκο. Νομίζω όμως, ότι οι συμπολίτες μας περιμένουν από εκείνον. Θέλω δε να πω ότι δεν μπορώ να υποδείξω σε κανέναν την πολιτική του στάση, πολύ περισσότερο σε έναν άνθρωπο, με τον οποίο υπήρξαμε συνεργάτες  και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Πόλης, βάζοντας τη δική του σφραγίδα τα τελευταία 32 χρόνια.

Από το www.xtypos.gr