ΑΚΕΠ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ

Μια απ΄ τις πιο λαϊκές γειτονιές της Πόλης μας στο νοτιοδυτικό άκρο του κάτω Ηρακλείου στα σύνορα με την Ν. Ιωνία, βιώνει την εγκατάλειψη απ΄ την Δημοτική Αρχή, χρόνια τώρα. Μια γειτονιά που οι κάτοικοί της, όλοι-ες άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, διατηρούν την συνοχή του κοινωνικού της ιστού, κόντρα στο ρεύμα των καιρών.
Μόνοι τους προσπαθούν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να διατηρήσουν τα πεζοδρόμια καθαρά, εκεί που οδοκαθαριστής εμφανίζεται στη χάση και στη φέξη, διαμαρτύρονται για την δυσοσμία των άπλυτων κάδων, και μετρούν τα στερεά αντικείμενα που χρονίζουν παρατημένα γιατί δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται σ΄ αυτά που μαζεύουν οι πλανόδιοι παληατζήδες.
Μια γειτονιά που δεν διαθέτει ούτε ένα ελεύθερο χώρο για να παίξουν τα παιδιά, μια γειτονιά πυκνοκατοικημένη με φανερό πρόβλημα χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων και πεζοδρόμια του ενός μέτρου για να περπατούν  οι πεζοί.

Κι όμως, οι κάτοικοι πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη και φόρους στο ακέραιο, όπως και όλοι-ες στην Πόλη μας, δυσβάσταχτους πλέον για τα εισοδήματά τους.
Σ΄ αυτή τη γειτονιά, η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να πειραματιστεί εφαρμόζοντας το σχέδιο κυκλοφοριακής απορύθμισης, προϊόν της …..φιλοσοφίας της στεγανοποίησης, τέσσερεις μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές. Τα αποκαλυπτήρια των περίφημων Δημόσιων διαβουλεύσεων των …είκοσι ατόμων, στις οποίες στήριξε η Δημοτική Αρχή την δήθεν αποδοχή των κατοίκων στο σχέδιο, έγιναν, με τις διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής.

Πέρα όμως από το κυκλοφοριακό κομφούζιο και την αναστάτωση, το πείραμα στοχεύει και αλλού, κατά την άποψή μας. Με βάση το σχέδιο στη συγκεκριμένη γειτονιά, υπάρχουν δρόμοι που αποφορτίζονται, σε βάρος άλλων, αμιγούς κατοικίας ,που είναι αδύνατο απ΄ την φύση τους, να σηκώσουν το κυκλοφοριακό φορτίο. Έτσι οι κάτοικοι χωρίζονται σε ευνοημένους και μη, χωρίς το κριτήριο της εύνοιας να αντανακλά στο κοινό καλό.

Ο πολιτικός στόχος ανάγεται στο «διαίρει και βασίλευε». Να τεθούν αντιμέτωποι οι κάτοικοι μεταξύ τους, να διατρηθεί ο κοινωνικός ιστός,
ν΄ απογοητευτούν οι δίκαια διαμαρτυρόμενοι πολίτες, να απαξιώσουν την πολιτική και εν τέλει να απομονωθούν στα σπίτια τους.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές. Η Α.Κ.Ε.Π. θα σταθεί δίπλα στους ενεργούς πολίτες που αναστατώνεται η καθημερινότητά τους, για να μην περάσουν τα άδικα και απαράδεκτα μέτρα, που στρέφονται κατά του εναπομείναντος κοινωνικού ιστού της Πόλης.