ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΛΥΚΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Να στείλουν σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των δημοτικών σχημάτων που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές κάλεσε τους δημότες του Ηρακλείου Αττικής ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ κ. Βασίλης Λυκούρας.

Μιλώντας στον Επικοινωνία FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» ο κ. Λυκούρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πολιτική που εφάρμοσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι Κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και την ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως ακόμα ένα μέσο εξυπηρέτησης του κεφαλαίου.

Όσον αφορά το θέμα ενδεχόμενων συνεργασιών ο κύριος Λυκούρας ξεκαθάρισε ότι σαφώς θα υπάρχει ανανέωση του ψηφοδελτίου και ότι θα είναι δομημένο με τους όρους του κινήματος. «Θα πρέπει αυτοί που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας να μην είναι τυχάρπαστοι, να μην θέλουν να κάνουν καριέρα μέσα από τα ψηφοδέλτιά μας, αλλά να βρίσκονται στους αγώνες όχι σήμερα αλλά και χθες και αύριο, και να συμφωνούν με τη λογική να αντιπαλέψουμε κάθε τι που είναι αντιλαϊκό, κάθε τι που αφαιρεί κοινωνικά δικαιώματα, από τους εργαζόμενους, είτε είναι εργαζόμενοι στον δήμο είτε είναι η εργατική τάξη που αποτελεί την πλειοψηφία του λαού του Ηρακλείου.»

Σε σχέση με το πώς εκτιμά την τετραετία της παρούσας δημοτικής αρχής ο υποψήφιος του ΚΚΕ για τον δήμο του Ηρακλείου Αττικής εκτίμησε ότι όπως αντιλαμβάνεται την διάθεση της πλειοψηφίας των δημοτών του Ηρακλείου δεν έχει γίνει τίποτα στην διάρκεια της τετραετίας παρά μόνο μικροεπεμβάσεις. Ο δημότης δεν είδε κάτι καλύτερο να γίνεται στο Ηράκλειο και ειδικά κρίνοντας τα προγράμματα των συνδυασμών.

Υπήρξε μια διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του δήμου η οποία τις περισσότερες φορές δεν ήταν επιτυχής. Οι κοινωνικές παροχές είναι ελάχιστες και μάλιστα είναι επί πληρωμή.
Καταλόγισε πολιτικές ευθύνες τόσο της παρούσας όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής επειδή συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνυπογράφουν τις αποφάσεις τους που δυσχεραίνουν την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά τον Καλλικράτη ο κύριος Λυκούρας αιτιολόγησε την εξ αρχής εναντίωση του ΚΚΕ στην μεταρρύθμιση καθώς γίνεται η τοπική αυτοδιοίκηση επέκταση της κεντρικής εξουσίας. Αυτό που γίνεται στην ουσία δεν είναι αποκέντρωση αλλά συγκέντρωση των αποφάσεων σε όσο το δυνατό λιγότερα κέντρα, άρα η ανάγκη των μεγάλων συμφερόντων να έχουν να κάνουν με λιγότερα κέντρα αποφάσεων, ο Καλλικράτης θα υπηρετήσει μια τέτοια αναγκαιότητα ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο σε επιχειρηματικούς ομίλους που μέχρι σήμερα δεν είχαν τέτοια δράση να πάρουν μέρος σε χώρους όπως είναι αυτός της υγείας, της εκπαίδευσης και της πρόνοιας.

Ακούστε την συνέντευξη: