TΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ 30% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η μερική ιδιωτικοποίηση του δημοτικού ραδιοφώνου είναι μέσα στις σκέψεις της Διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Η αποκάλυψη του Δημάρχου έγινε προ ημερησίας διάταξης, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων της Αντιπολίτευσης και των απαντήσεων που δίνει η Διοίκηση.  “Υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ρώτησε το Δήμαρχο ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης, που υπογράμμισε τα προβλήματα που παρατηρούνται στην έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους.

Ο κ. Γεωργόπουλος, αρχικά, είπε πως η Ραδιοφωνία έχει κοστίσει στο Δήμο 5 εκ. ευρώ από τότε που ανέλαβε η νυν Διοίκηση. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, αλλά και οι υποχρεώσεις του παρελθόντος, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος. “Το προϊόν που παράγεται δεν είναι αυτό που πρέπει,” είπε ο κ. Γεωργόπουλος, που ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει προτείνει στους εργαζόμενους να πάρουν εκείνοι τις μετοχές και να λειτουργήσουν το μέσο, μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

“Δεν μπορεί η Ραδιοφωνία να λειτουργεί μόνο με μισθούς... Είπα στους εργαζόμενους να βγουν έξω και να φέρουν από 10 διαφημίσεις ο καθένας”, είπε ο Δήμαρχος (σ.σ. αν και βέβαια σε κάθε ΜΜΕ που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει ειδική κατηγορία εργαζομένων που ασχολούνται με αυτή τη δουλειά και λέγονται “διαφημιστές”!).

Ακολούθως, ο κ. Γεωργόπουλος έριξε τη “βόμβα,” καθώς όπως είπε υπάρχει διάταξη στο νόμο που επιτρέπει την παραχώρηση ενός ποσοστού 30% των μετοχών. Ήδη, έχει ανατεθεί στο δικηγόρο του Δήμου να εξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.  Ο Δήμαρχος αποκάλυψε, μάλιστα, πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γνωστούς δημοσιογράφους για την αγορά του 30% του σταθμού.

Πρόσθεσε δε πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, ο σταθμός θα ανέβει επίπεδο, κάτι που θα ωφελήσει και το Δήμο, που θα έχει την πλειοψηφία του μετοχικού πακέτου, αλλά και τους εργαζόμενους. “Προσπαθούμε να περιορίσουμε το τεράστιο κόστος που έχει ο σταθμός του Ηρακλείου,” είπε εν κατακλείδα ο κ. Γεωργόπουλος.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου, όπως ήταν φυσικό, αιφνιδίασε την Αντιπολίτευση που ζήτησε από το Δήμαρχο, πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Γεωργόπουλο, που διευκρίνισε και πάλι πως αυτήν την περίοδο γίνεται μια έρευνα του θέματος. 

Από το www.xtypos.gr