ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Ασαφές το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και στο παρά πέντε, σήμερα Δευτέρα είναι η συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» που ο Γ. Μαστοράκος θα ανακοινώσει τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης τους.

Ακόμα και τώρα (01:20 Κυριακής) κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τον Μαστοράκο και την Ιπποκράτους, ενώ στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας είναι η τελευταία προθεσμία για την Ιπποκράτους να ρίξει νερό στο κρασί της, όπως για παράδειγμα να δώσει θέση αντι-περιφεριάρχη στον Γ. Μαστοράκο (το παράδειγμα ήταν τυχαίο) και εκείνος με την σειρά του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος στο Ηράκλειο.

Βέβαια ο Κ. Κουτρούλης που είναι και πιο εκρηκτικός σαν χαρακτήρας σήμερα, μετά από πολλές μέρες σιγής, ανέβασε στην ιστοσελίδα της παράταξης του «Νέα Πορεία» την προεκλογική του αφίσα.

Ο Ν. Μπάμπαλος ήταν ο μόνος ξεκάθαρος επιμένοντας στην υποψηφιότητα του χωρίς να μπει σε διαδικασίες διαπραγματεύσεων, υπολογίζοντας περισσότερο τους συνεργάτες τους από ότι το κόμμα του.

Το ερώτημα είναι ανεξάρτητα από το πώς θα κινηθούν ο Κουτρούλης και ο Μαστοράκος αν το ΠΑΣΟΚ τελικά θα κατεβάσει τον Ν. Σπυρόπουλο για υποψήφιο δήμαρχο στο Ηράκλειο.

Καταλαβαίνετε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα διχάσει όσο δε πάει κυρίως τους οργανωμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Το μικρό ποσοστό που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα θα το χρεώσει στους «αντάρτες» και όχι στην επιτροπή επιλογής υποψήφιων.

Φανταστείτε να κατέβουν 4 υποψήφιοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο, που ένα σημαντικό μέρος των οργανωμένων ψηφοφόρων μπορεί να ελέγξει ο Γ. Μαστοράκος, και ένα μικρότερο να ελεγχθεί από την Ιπποκράτους, περισσεύει μια μερίδα ψηφοφόρων που είναι φίλοι κυρίως με τον Μπάμπαλο και λιγότερο με τον Κουτρούλη…

Πως θα μοιραστούν αυτά τα ποσοστά?
Τι μπορεί να περιμένουν και οι τέσσερις υποψήφιοι την πρώτη Κυριακή?

Σίγουρα την δεύτερη Κυριακή για όποιον από τους τέσσερις προκριθεί οι πιθανότητες είναι πολλές να κερδίσει τον δήμο, αλλά πόσο διατεθειμένοι θα είναι οι τρεις χαμένοι να βοηθήσουν την δεύτερη Κυριακή τον «σύντροφο» τους?