ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΗΜΩΝ?

Λοιπόν, Παρασκευή απόγευμα και το παρασκήνιο για τη στάση που θα κρατήσει το επίσημο ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, ποιόν υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξει – αν δώσει χρίσμα- και όλα αυτά, έχει χτυπήσει «κόκκινο». Καταρχήν, χθες το βράδυ που συνεδρίασε η γραμματεία της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», της παράταξης που είναι επικεφαλής ο Γιώργος Μαστοράκος, αποφασίστηκε οριστικά και αμετάκλητα και «κόντρα στις φήμες και τους ψιθύρους», ότι ο Γιώργος Μαστοράκος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και η εκδήλωση της Δευτέρας όπου θα παρουσιαστούν υποψήφιοι του συνδυασμού, θα γίνει κανονικά. Σήμερα ο πρωί ο πρώην δήμαρχος περιόδευσε στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς και στους χώρους του δημαρχείου μαζί με συνεργάτες του και μοίραζε προσκλήσεις γι’ αυτήν την εκδήλωση.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη ένα όργιο φημών, (που κάποιες απ’ αυτές είχαν προέλευση και απευθείας από την Ιπποκράτους και συγκεκριμένα από στελέχη που χειρίζονται τα των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στην Αττική) σύμφωνα με τις οποίες ο Γ. Μαστοράκος και ο Κ.Κουτρούλης έχουν πειστεί να στηρίξουν τον Ν. Σπυρόπουλο και ο Ν. Μπάμπαλος πιέζεται για να υποχωρήσει και αυτός.

Το σίγουρο είναι πως στο ΠΑΣΟΚ έγιναν συναντήσεις με αυτόν τον σκοπό – η τελευταία εκ των οποίων στην Ιπποκράτους την περασμένη Τετάρτη νωρίς το απόγευμα με την συμμετοχή και του Δ. Λυτζεράκου. Όμως οι συναντήσεις αυτές δεν κατέληξαν πουθενά. Παρ’ όλα αυτά την Πέμπτη οι φήμες κυριολεκτικά φούντωσαν.

Τελικά όλα δείχνουν πως η υποψηφιότητα του Ν. Σπυρόπουλου δεν μπορεί να αποτρέψει άλλες υποψηφιότητες από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ παρά τις ιδιαίτερα επίμονες προσπάθειες των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος σε κεντρικό επίπεδο. Συνεργάτες του Ν. Μπάμπαλου ξεκαθάριζαν ότι τα σενάρια περί απόσυρσης του επικεφαλής του συνδυασμού "Ηράκλειο - Ανθρώπινη πόλη" είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ενώ σημείωναν πως σ' ότι αφορά τον Νίκο Μπάμπαλο, ούτε μπήκε, ούτε πρόκειται να μπει σε παζάρια.

Για το όλο θέμα δεν έχει τοποθετηθεί ο Κ. Κουτρούλης. Εδώ είμαστε για νεώτερες εξελίξεις, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από το www.zonews.gr