ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ? ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ?

Σε λειτουργία έχει τεθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου το δημοτικό παντοπωλείο στο Ηράκλειο Αττικής.  Είχαμε γράψει πρόσφατα στο Χ-τύπο για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για τη δημιουργία του παντοπωλείου ως ένα μέτρου στήριξης των απόρων πολιτών του Ηρακλείου, έπειτα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.


Ο Δήμος, λοιπόν, αυτό το διάστημα προχώρησε στη συγκέ­ντρωση τροφίμων, ρούχων, σχολικών ειδών και άλλων υλικών που προέρχονται κυρίως από δωρεές επιχειρήσεων και η διάθεση τους στους απόρους ξεκίνησε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με σημεία διάθεσης την Παναγίτσα και το Πολύκεντρο και έκτοτε έχουν γίνει άλλες τρεις δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Χ-τύπος από τον ίδιο Δήμαρχο της πόλης, κ. Σταύρο Γεωργόπουλο, μέχρι και τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας είχαν εξυπηρετηθεί 95 δημότες, στους οποίους διατέθηκαν κυρίως τρόφιμα.

Η διάθεση γίνεται σε άτομα που έχει καταγράψει η Κοινωνική Υπηρεσία και στους οποίους δίνεται μια ειδική κάρτα. Η Υπηρεσία βρίσκεται και σε συνεργασία με τα φιλόπτωχα ταμεία των εκκλησιών της πόλης προκειμένου να βρεθούν συνάνθρωποι μας που έχουν την ανάγκη του Δήμου.  Όπως γράψαμε, τα προϊόντα που έχει μαζέψει μέχρι σήμερα ο Δήμος προέρχονται από προσφορές επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Σημαντική βοήθεια, όπως μας είπε ο κ. Γεωργόπουλος, προσφέρουν και οι πωλητές των λαϊκών αγορών της πόλης που δίνουν τα προϊόντα τους στο Δήμο. Ο Δήμαρχος, πάντως, απευθύνει και μέσω της εφημερίδας μας κάλεσμα στους πολίτες του Ηρακλείου να προσφέρουν ατομικά ό,τι μπορούν.  

“Προσφέρουμε οξυγόνο στην οικονομική ασφυξία”
Ο κ. Γεωργόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην εφημερίδας μας για τη λειτουργία αυτού του προγράμματος: “Διανύουμε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία χειμάζεται και υποφέρει από την καταραμένη κρίση και την επιτήρηση για την εφαρμογή του μνημονίου, στο οποίο για να φανούμε συνεπείς μειώνουμε συνεχώς μισθούς συντάξεις, επιδόματα και δώρα σε εκείνους που κατά κανόνα δεν δημιούργησαν την κρίση. 

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει διαπιστώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τόσο η διοίκηση όσο και η Κοινωνική Υπηρεσία γνωρίζουμε καλά την οικονομική ανέχεια κάποιων συμπολιτών μας.  Στο πνεύμα, λοιπόν, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού τίθεται σε λειτουργία το δημοτικό παντοπωλείο, με στόχο να προσφέρει λίγο οξυγόνο στην οικονομική ασφυξία που υφίστανται οι οικονομικά ασθενέστεροι” .

Από το www.xtypos.gr

Δικό μας σχόλιο
Κουραφέξαλα
Το κοινωνικό παντοπωλείο δεν έχει ακόμα ανοίξει, αυτό που έκανε ο Γεωργόπουλος στην παναγίτσα ήταν για να καλύψει τα ψεύδη που έλεγε στην ομιλία του περί λειτουργίας του.

Γιατί δε μας λέει ο Γεωργόπουλος και η δημοτική αρχή πόσους άπορους έχει καταγράψει η Κοινωνική Υπηρεσία και σε πόσους έχει δοθεί η ειδική κάρτα?

Ως συνήθως οι αναφορές του Κου Δημάρχου είναι γενικώς και αορίστως και συνήθως όταν συμβαίνει αυτό τα αποτελέσματα και η σημασία μιας πρωτοβουλίας είναι άσκοπα.

Περιμένουμε την δημοτική αρχή να ενημερώσει τους δημότες πόσοι συνδημότες μας έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα, και να αφήσουν τις γενικούρες που τελικά δεν ενημερώνουν κανέναν και μοναδικό σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε όφελος του δημάρχου.