ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΣ

Διαβάσατε φαντάζομαι το ρεπορτάζ της εφημερίδας Χτύπος για την συγκέντρωση – απολογισμό του δημάρχου μας, όσοι γνωρίζεται λίγα περισσότερα θα διαπιστώσατε ότι ο άνθρωπος είναι εντελώς στον κόσμο του, η ομιλία του ήταν βασισμένη σε ανακρίβειες που σκοπό είχαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις στους παρευρισκομένους.

Η προχθεσινή ομιλία του Στ. Γεωργόπουλου ήταν διαφορετική από εκείνες της προεκλογικής περιόδου του 2006, που εμφανίζονταν πιο ταπεινός, πιο συγκρατημένος, έχοντας ένα πιο ανθρώπινο προσωπείο όπως αποδείχθηκε.

Η αδικαιολόγητη έπαρση του, προκαλεί ακόμα και τους πιο νηφάλιους να τα «χώσουν» στον δήμαρχο, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι κατοικούμε στο Ηράκλειο, την ανυπαρξία έργων, αδυναμία διαχείρισης, αδυναμία διοίκησης, που σε πρόσφατο γκάλοπ καταγράφηκε εξάλλου, όταν το 80% των δημοτών καταδίκασαν την δημοτική αρχή ως αναποτελεσματική.


Μόνο ο Στ. Γεωργόπουλος τα βλέπει τα πράγματα διαφορετικά ή μήπως γνωρίζει πολύ καλά πως έχουν και εσκεμμένα προσπαθεί να ξεγελάσει όποιον μπορεί?

Θα ξεκινήσω από το πιο χαρακτηριστικό ψέμα που αναφέρθηκε στην ομιλία του σχετικά με το κοινωνικό παντοπωλείο το οποίο είπε πριν λίγες μέρες λειτούργησε…

Κάντε μια βόλτα στο υπόγειο του δημαρχείου να δείτε αν λειτουργεί ή μάλλον καλύτερα σε τι φάση βρίσκεται.

Γιατί δεν είπε σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει?
Τι πιστεύει ότι κερδίζει με ένα τέτοιο ψέμα?
Για ποιόν το είπε?
Για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους?

Αυτό το «αθώο» ψεματάκι του Σταύρου είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του, δε πάει να φωνάζει και να χτυπιέται για την εντιμότητα του, την ευαισθησία του, την τιμιότητα του, όταν κάποιος πέφτει σε ένα τόσο χαζό ατόπημα και μάλιστα χωρίς να έχει όφελος, τότε τα λόγια του για τον εαυτό του περισσεύουν.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

Ο Στ. Γεωργόπουλος αναφέρεται σε άλλους ότι ήρθαν με πρόσωπο και έφυγαν με προσωπείο. Να σημειώσω ότι είμαι ένας από τους πολλούς δημότες που εξαπατήθηκαν από το προσωπείο του Στ. Γεωργόπουλου, εξάλλου η ενασχόληση μου με το blog ξεκίνησε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, υποβάθμισε την νοημοσύνη μου, χωρίς αυτό να αφορά κάποια συναλλαγή ή κάποιες μετεκλογικές επιταγές. Ο άνθρωπος που ήταν προεκλογικά το 2006 δεν είχε καμία σχέση με εκείνον που διοικεί τον δήμο τα τελευταία 3μιση χρόνια.

Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στα χρέη που παρέλαβε τα οποία από 20 εκ. ευρώ έγιναν 28 εκ. ξέχασε φαίνεται και το φυλλάδιο που έβγαλε το 2007 με το παραποιημένο δημοσίευμα.




Δέχθηκε είπε πισώπλατα μαχαιρώματα!
Από ποιόν κ. Γεωργόπουλε?
Από την αντιπολίτευση?
Για την ακρίβεια την ανύπαρκτη αντιπολίτευση?

Ποιος προσπάθησε να σας μαχαιρώσει πισώπλατα ή εκτός αν εννοείτε τους πρώην συνεργάτες σας που αποχώρησαν προφανώς εξαπατημένοι και αυτοί από την μετάλλαξη σας όταν αναλάβατε τα καθήκοντα του δημάρχου.

Το κατεστημένο 20 ετών?
αν δεν ήταν ο Μαστοράκος να σου λέει την γνώμη του σε διάφορες απορίες που είχες και οι υπάλληλοι που γνώριζαν πολύ καλά το αντικείμενο τους, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από ότι φαντάζεσαι.

Αναφέρθηκε ότι με την πολιτική του στηρίζει του οικονομικά ασθενέστερους συνδημότες μας… μάλιστα την πολιτική αυτή την χαρακτήρισε ανθρωποκεντρική!
Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι πολλάκις εργαζόμενοι στον δήμο που τυχαίνει να είναι και συνδημότες μας παρέμεναν απλήρωτοι για 2-3 μήνες, υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν που έφταναν και τους 7 μήνες ή εκτός αν οι εργαζόμενοι συνδημότες μας δεν συγκαταλέγονται στο ανθρωποκεντρικό σχέδιο του Γεωργόπουλου.

Η δημοτική αρχή είχε να αντιμετωπίσει «οργανωμένα συμφέροντα και πολυετές κατεστημένο» χωρίς φυσικά να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ποια είναι Κε Γεωργόπουλε αυτά τα
«οργανωμένα συμφέροντα»? τελικά τα αντιμετωπίσατε?
«Προσωπικές στρατηγικές»!
Τι νόημα βγάζετε από αυτή την πρόταση?
Τι μπορεί να σημαίνουν μόνες τους αυτές οι 2 λέξεις?
Σε ποιους μπορεί να αναφέρεται ο δήμαρχος?

«ένα μέρος του υπαλληλικού προσωπικού με γραφειοκρατικές και στείρες δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες»
Δηλαδή για να καταλάβω…
το προσωπικό και οι υπάλληλοι ορίζουν την γραφειοκρατία στο δημόσιο?
Για την νοοτροπία να το καταλάβω και να συμφωνήσω, αλλά για την γραφειοκρατία, μπορεί ένας εργαζόμενος να επικαλεστεί από μόνος του γραφειοκρατικό κόλλημα και να μην προχωρήσει η επίλυση ενός ζητήματος?

Σε ότι αφορά τα έργα είναι αστείο να αναφερθούμε διότι είναι γνωστό ότι έγιναν ελάχιστα έργα στα 3μιση χρόνια δημαρχείας του Στ. Γεωργόπουλου, είναι γνωστό ότι το 90% των προεκλογικών του εξαγγελιών έμεινε μόνο στα λόγια.

Σχετικά με τον αμαρτωλό τομέα της καθαριότητας μίλησε ο δήμαρχος για την αύξηση του στόλου των οχημάτων, ενίσχυση εξοπλισμού της υπηρεσίας κτλ.
Από την άλλη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα λένε ότι έχουν να προμηθευτούν γάντια από το 2006!, και εφόσον δεν έχουν προμηθευτεί γάντια, που πόσο κοστίζουν μερικά ζευγάρια γάντια, φανταστείτε τα πιο χοντρά…

Τα καινούργια οχήματα δυστυχώς μας βγήκαν σκάρτα, τα περισσότερα από τα νέα οχήματα είναι σε ακινησία, γιατί δεν έκανες ΕΔΕ γι’ αυτό δήμαρχε?, δεν είναι σοβαρό θέμα να αγοράζονται οχήματα του κουτιού και μετά από μερικές ώρες λειτουργίας να μουλαρώνουν?

Σχετικά με την παιδεία, και εκεί όλα ρόδινα για τον Στ. Γεωργόπουλο, φαίνεται ξέχασε το θέμα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα του το θυμίσουμε εμείς όμως…












Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σχετικά με τα σχολεία, τα παράπονα είναι πολλά και μάλιστα τελευταία αναρτήσαμε μια επιστολή του Ηλίας Κ. Ηλιόπουλος Πρόεδρου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου δημοτικού την οποίο μπορείτε να δείτε.
http://irakleionews.blogspot.com/2010/09/blog-post_2695.html

Για τον αθλητισμό τι να πεις?
Που πριν τον Αύγουστο σκόπευε να κλείσει ο δήμος τις ακαδημίες ποδοσφαίρου επειδή χρωστούσε στους γυμναστές 8 μήνες δεδουλευμένων, παλαιότερα είχε δημιουργηθεί αναβρασμός όταν ο Γεωργόπουλος είχε επικαλεστεί την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ιστορικού γηπέδου για το Ηράκλειο «Τυφώνα» να γίνει πάρκο, κάτι που άμεσα ο πρόεδρος του σωματείου διέψευσε.

Το Camp πέρυσι για πρώτη φόρα από τότε που ξεκίνησε σαν θεσμός μπήκε μέσα…
Για τις σχέσεις του με τους εργαζόμενους τι να πει κανείς?
Το ότι οι εργαζόμενοι στον δήμο πέρασαν 3 καλοκαίρια χωρίς κλιματισμό κλεισμένοι στο γυάλινο δημαρχείο, αυτό τα λέει όλα.

Το ότι έμεναν απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους στις δημοτικές επιχειρήσεις και μάλιστα υπό καθεστώς τρομοκρατίας (θα το κλείσω, θα το πουλήσω, ψάξτε για δουλειά, κτλ.) αυτά είναι γνωστά.
Το ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος, χωρίς κανέναν σχεδιασμό μετακινούνταν υπάλληλοι από την μια υπηρεσία στην άλλη, και όχι μια και δυο φορές και προ πάντων με άγνωστα κριτήρια.

Σε ότι αφορά τα έσοδα του δήμου, καμία απολύτως σχέση δεν είχαν αυτά που είπε ο Κος Δήμαρχος καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με το τι εισπράττει ο δήμος μας, και σε ότι αφορά αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ότι από τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου ο Στ. Γεωργόπουλος το ταμείο του δήμου είναι μείον 400.000 – 500.000 ευρώ τον χρόνο!

«Εάν επανεκλεγώ θα αποποιηθώ την δημαρχιακή αποζημίωση» διαμήνυσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος!

Έλα ρε δήμαρχε κουβαρντά, εγώ έχω να σου προτείνω κάτι άλλο, επειδή κανείς δεν ξέρει (πλάκα κάνω) αν θα επανεκλεγείς, επέστρεψε ότι έχεις εισπράξει σαν δημαρχιακή αποζημίωση μέχρι σήμερα.

Και γιατί το είπε αυτό ο Σταύρος?
Μα για να δώσει πρώτος το μήνυμα του εθελοντισμού σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης!

Ο κύριος που από αμείβεται από τους δημότες με το ευκαταφρόνητο ποσό των 6.000 ευρώ!
Άμα είσαι μάγκας Σταύρο δώσε πίσω αυτά που πήρες για να μας στείλεις το μήνυμα σου, διαφορετικά άσε τις παλικαριές.

Ίσως αυτό επιδίωκε να «επιβάλει» και στους εργαζόμενους, τον εθελοντισμό, γι’ αυτό τους αφήνει απλήρωτους από 2-7 μήνες, μήπως και συνηθίσουν.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών οι παρευρισκόμενοι έφτασαν τους 2.000!!»

Τι λες ρε παιδί μου, μάλλον γι’ αυτό τον λόγο έκλεισαν την Μερκούρη, για να χωράει ο κόσμος, γιατί ο περιβάλλον χώρος της Βίλλα Στέλλας δεν έχει χωρητικότητα πάνω από 500 άτομα ακόμα και αν στριμωχθούν σαν σαρδέλες.

Εμείς μπορεί να μην είμαστε ειδικοί αλλά υπολογίσαμε τον κόσμο σε περίπου 300 άτομα, από τους οποίους οι 200 ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών, οι 50 γνωστά πρόσωπα από το περιβάλλον και το γραφείο του δημάρχου, και άλλοι 50 άγνωστες φυσιογνωμίες πιθανότατα να μην είναι καν δημότες Ηρακλείου.



Και για να τελειώνουν τα ψέματα, και όποιος θέλει το πιστεύει, διότι η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να αποδειχθεί αν και αποτελεί κοινό μυστικό, το καλοκαιράκι καλέσανε τον Σταύρο στην Ρηγίλλης για να του πουν ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είχε το κόμμα της ΝΔ. για το Ηράκλειο το ποσοστό ήταν από 11-13% και αυτό που του είπαν ότι οι πιθανότητες με αυτό το ποσοστό να περάσει στον δεύτερο γύρο είναι 2%

Δεν ξέρω τι έκανε και πήρε το χρίσμα, δεν γνωρίζω γιατί του το δώσανε ενώ είχαν αυτά τα δεδομένα, ενδεχομένως ένα Βατερλό του Γεωργόπουλου να αποτελέσει την ευκαιρία να μην γίνεται στενός κορσές στην Ρηγίλλης μετά τον αέρα που πήρε κερδίζοντας το Ηράκλειο στις εκλογές του 2006. Όπως και να έχουν τα πράγματα η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι η παράταξη του Στ. Γεωργόπουλου θα πάρει ποσοστό από 7-10%, η απορία μου είναι, ότι μετά τις εκλογές απομένει ένας μήνας μέχρι να παραδώσει στην καινούργια δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, τι θα κάνει έναν μήνα?

Θα πατάει άραγε στο δημαρχείο?
Όταν όλοι θα τον έχουν στο στόχαστρο?

Το 2006 οι συγκυρίες ευνόησαν την εκλογή του Στ. Γεωργόπουλου, ο κόσμος δεν τον ήξερε, οπότε η τότε νίκη του ήταν από καραμπόλα, στις 7 Νοεμβρίου θα δούμε την πραγματική σου αξία Κε Γεωργόπουλε…

Στην Ρηγίλλης δεν ξέρω αν θα κλαίνε ή θα γελάνε.