TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

To ζήτημα της συνέχισης των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Θεάτρου τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής για μια ακόμα φορά, με πρωτοβουλία της  Διοίκησης του Δήμου.
Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει το Μάρτιο του 2010 να εκτελεσθεί το έργο με κάποιες τροποποιήσεις, αποδεχόμενο προτάσεις κατοίκων της περιοχής. 


Σε εκείνη την απόφαση οριζόταν να γίνει μελέτη πρασίνου για να τοποθετηθούν φυτά περιμετρικά του πάρκου, να τοποθετηθούν σταθεροί κάδοι και ποτίστρα για τα πουλιά, να φτιαχτούν οι βρύσες του πάρκου και να τοποθετηθούν πλάκες στο διάδρομο μπροστά από την παιδική χαρά με κενά ανάμεσα τους, ώστε να επιτρέπουν να φυτρώνει γρασίδι.

Το προβληματικό σημείο αυτής της απόφασης ήταν το τελευταίο που αφορούσε το διάδρομο της παιδικής χαράς καθώς κρίθηκε πως οι διάτρητες πλάκες είναι επικίνδυνες για την πρόκληση ατυχημάτων. Η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατόπιν διαλόγου και με τη Νομαρχία που εκτελεί το έργο, ήταν να μειωθεί το πλάτος της πλακόστρωσης με αντίστοιχη αύξηση του πρασίνου (παρτέρια κ.λ.π.). Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των κατοίκων εκτός από το συγκεκριμένο με το διάδρομο όπου υπήρξε μια συμβιβαστική λύση. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας: “Αναλάβατε κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις ενώπιον κατοίκων. Θα πρέπει να εξηγήσετε στους κατοίκους τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν και γιατί δεν υλοποιήθηκε πλήρως η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.”.

“Ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει 30.000 ευρώ για να ξηλωθεί ολόκληρο το μπετόν που έχει πέσει στο διάδρομο... Έχει ξηλωθεί το μισό, ενώ υπάρχουν και λόγοι ασφαλείας”, τόνισε ο Δήμαρχος από την πλευρά του.  Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τους κ.κ. Κουτρούλη, Παντερή, Ιγγλέση και Λυκούρα να δηλώνουν παρόντες.

Από το www.xtypos.gr