ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Ο ουσιαστικός διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση με βάση αρχές και προγραμματικές θέσεις είναι θεμελιώδη συστατικά της λειτουργίας του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου.

Επομένως είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε κάθε διοργάνωση δημοσίου διαλόγου που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά από αυτήν.

Πάντως δε θα μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι το θέμα ήταν δυνατό να έχει ήδη αποφασιστεί στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επικύρωσε τις αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής (τη σύγκλιση της οποίας ζήτησε και εγγράφως η δημοτική μας κίνηση), πράγμα που δεν έγινε και όχι φυσικά με την δική μας ευθύνη.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ανοιχτή επιστολή που κοινοποιείται στις παρατάξεις δια μέσω του Τύπου,  δεν προσβλέπει απλά στον εντυπωσιασμό των αναγνωστών.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι καθώς τα ζητήματα της πόλης και των κατοίκων της όχι μόνο δεν είναι άσχετα, αλλά αντίθετα είναι απόλυτα εξαρτημένα από τα γενικότερα θέματα της χώρας, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη συμπερίληψη στα θέματα του διαλόγου το Μνημόνιο και τις πολιτικές που επιφέρει σε βάρος της κοινωνίας και την αποδόμηση της Αυτοδιοίκησης που συντελείται με τον Καλλικράτη.