ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣ

Ένα σοβαρό θέμα που αφορά συγκεκριμένους, είναι η αλήθεια, συνδημότες μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί ευρύτερο πρόβλημα, είναι η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη μας.

Σίγουρα οι λαϊκές αγορές είναι πολύ χρήσιμες για μεγάλη μερίδα δημοτών, αλλά θα πρέπει να τηρούνται και κάποιες όρια τα οποία δεν έχουν θέσει οι κατά καιρούς υπεύθυνες δημοτικές αρχές.
Ας ξεκινήσουμε από το ωράριο, οι πωλητές εμφανίζονται από την προηγούμενη της λαϊκής τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα και αρχίσουν να στήνουν με αποτέλεσμα να κάνουν θόρυβο, να ξεφορτώνουν, να κλείνουν τους δρόμους, και γενικότερα να συμπεριφέρονται σα να είναι μια φυσιολογική ώρα.

Αυτή η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε είναι αφόρητη για τους περίοικους και κυρίως το καλοκαίρι, και η προηγούμενο βράδυ της λαϊκής είναι πολλές φορές χωρίς ύπνο. Το θέμα του ωραρίου αφορά και την ημέρα που γίνεται η λαϊκή της παρασκευής, έχει γίνει σύστημα να καθυστερεί η λήξη της, να φεύγουν οι πωλητές αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα συνεργεία του δήμου να καθαρίσουν τον χώρο και οι περίοικοι να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους με τα αυτοκίνητα τους, αναγκασμένοι να τα παρκάρουν σε διάφορες γειτονιές μακριά από το σπίτι τους.

Η νησίδα πρασίνου στην Κουντουριώτου όπως ενημερωθήκαμε περιφράχθηκε με έξοδα και προσωπική εργασία των ίδιων των κατοίκων της περιοχής, με σκοπό να προστατέψουν τον ελάχιστο πράσινο  χώρο μπροστά από τα σπίτια τους, ο οποίος κάθε Παρασκευή γίνεται χωματερή από σάπια φρούτα και καφάσια, ενώ η περίφραξη υποχωρεί και σιγά σιγά καταστρέφεται από τα σίδερα που στηρίζουν πάνω σε αυτή κάποιοι από τους εμπόρους.

Κάποιοι από τους πωλητές της λαϊκής δεν χρησιμοποιούν τις χημικές τουαλέτες αλλά προτιμούν την νησίδα πρασίνου για τις ανάγκες τους, οι περίοικοι λένε ότι εισβάλλουν ακόμα και σε αυλές.
Πρέπει να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά από το blog την εμμονή να γίνετε η λαϊκή αγορά της Παρασκευής στο συγκεκριμένο σημείο, που δημιουργεί τεράστιο κυκλοφοριακό χάος.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απευθυνθεί στον δήμο από την προηγούμενη δημοτική του Γ. Μαστοράκου αλλά και αυτή του Στ. Γεωργόπουλου, οι οποίοι τους έχουν παραπέμψει στο ταμείο λαϊκών αγορών. Απευθύνθηκαν και στο ταμείο λαϊκών αγορών το οποίο τους παρέπεμψε στον δήμαρχο.

Και εγώ αναρωτιέμαι η Κουντουριώτη ανήκει στο ταμείο λαϊκών αγορών Κε Δήμαρχε?
Δεν μπορεί ο δήμος να βάλει μια τάξη?
Δεν μπορεί ο δήμος να απειλήσει ότι όποιος έμπορος δε τηρεί τα ωράρια θα του αφαιρείται η άδεια?
Δεν αξίζουν οι δημότες που κατοικούν στο συγκεκριμένο σημείο την προστασία της δημοτικής αρχής?

Τι είδους ανευθυνότητα ήταν αυτή να τους παραπέμψετε στο ταμείο λαϊκών αγορών Κε Δήμαρχε?
Αυτά τα κολπάκια που κρύβουν αλισβερίσια και δημιουργούν καχυποψίες πρέπει να κοπούν, όποιος έμπορος δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ομαλή λειτουργία της λαϊκής στην πόλη μας, αλλά και να σέβεται τους περίοικους να μην έχει δικαίωμα να στήσει το μαγαζάκι του στο Ηράκλειο.

Οι δημότες προηγούνται Κύριοι αιρετοί και Δήμαρχοι