ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ"

Αγαπητοί συμπολίτες, Αγαπητές συμπολίτισσες

Πέρασε πολύς χρόνος από την τελευταία δράση μας, για τα θέματα της Κεντρικής πλατείας της πόλης μας και οι μόνες εξελίξεις που συνέβησαν είναι σε αρνητική κατεύθυνση.
Οι καταστηματάρχες εξακολουθούν να παρανομούν, με την ανοχή αν όχι την στήριξη της παράταξης που διοικούσε μέχρι το τέλος του 2010. Οι περιπτεράδες κάνουν τα «μαγαζιά» τους  πολυκαταστήματα, οι κάτοχοι μοτοσυκλετών παραβιάζουν πεζοδρόμια και κινούνται πάνω στην πλατεία, οι οδηγοί αυτοκινήτων εξακολουθούν ασύδοτα να κινούνται στην πλατεία, χωρίς να λογαριάζουν τους πεζούς.

Ορισμένα μέλη της παλαιάς Επιτροπής βρεθήκαμε στην πλατεία και αποφασίσαμε τα παρακάτω:
Να ζωντανέψουμε ξανά την «Επιτροπή Κατοίκων Ηρακλείου για την Αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας», ξεκινώντας ως Πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της.
Οριοθετήσαμε τα πρώτα θέματα που αφορούν το αντικείμενο της Επιτροπής και καταλήξαμε στα εξής:

- Στο πρόβλημα των καταστημάτων και τις παράνομες επεκτάσεις τους σε βάρος του δημόσιου χώρου και του πρασίνου, που ανήκει στο σύνολο των κατοίκων της πόλης.

- Στην ασύδοτη επέκταση του χώρου που καταλαμβάνουν τα περίπτερα, που εμποδίζουν την κυκλοφορία των κατοίκων καταλαμβάνοντας επίσης δημόσιο χώρο.

- Στην παράνομη στάθμευση και κίνηση των μοτοποδηλάτων πάνω στην πλατεία

- Στην απαγόρευση της κίνησης των αυτοκινήτων στην πλατεία με πεζοδρόμηση μιας ευρύτερης περιοχής.

- Στην διατήρηση και αύξηση του υπάρχοντος πρασίνου, ιδίως στην περιοχή των καφετεριών. Στην φύτευση των παρτεριών που άδειασαν από χώμα και προορίζονται για απομάκρυνση.

- Στην αξιοποίηση της πλατείας ως χώρου πολιτισμού και αντίστοιχων δραστηριοτήτων, με βελτίωσή της με καλλιτεχνικά έργα.

- Στην κατασκευή δημόσιων αποχωρητηρίων για τις ανάγκες αυτών που δεν πάνε σε καφετέριες και χρησιμοποιούν την πλατεία ως χώρο περιπάτου και αναψυχής.

- Στην αναβάθμιση ως δημόσιου χώρου της πλατείας Έρωτα, η οποία σήμερα κακοποιείται από τις εκεί καφετέριες.

Όταν είμαστε έτοιμοι, θέλουμε να καλέσουμε κάποιους ειδικούς για να μας πουν την γνώμη τους για τις προτεινόμενες λύσεις. Τέτοιοι υπάρχουν και θα τους βρούμε.
Καλούμε  όποιον θέλει (παλιούς και νέους) να έρθει στην Επιτροπή, να συμμετέχει και να αποτελέσει μέρος της λύσης των προβλημάτων της πολύπαθης πλατείας, η οποία από χώρος Δημόσιας συνάθροισης και αναψυχής, με ευθύνη της Προηγούμενης δημοτικής αρχής, των Δημοτικών υπηρεσιών, της Πολεοδομίας και της Αστυνομίας, έχει μεταβληθεί σε οίκο Παράνομου εμπορίου.
Η συνάντηση θα γίνει Κυριακή 23 Ιανουαρίου στην πλατεία (στο σιντριβάνι) στις 11 π.μ. και είναι καλεσμένοι όλοι οι Ηρακλειώτες.

Για συνεννόηση στα τηλέφωνα (Λευκιμιάτης 6972-105023 και Μέλιου 6944-344064)