ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2011

 Με ιδιαίτερη  επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους μελών, φίλων και επώνυμων πολιτών (εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, δημοτικών συνδυασμών, πολιτιστικών αλλά και κοινωνικών φορέων) πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος», στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το πρωί της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου 2011.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, εκεί γύρω στις 11.30, ξεκίνησε η εκδήλωση με την ευλογία της πίτας, και συνεχίστηκε με τις καθιερωμένες ευχές του Προέδρου του συλλόγου μας κ. Λεζγή Στέφανου για τη νέα χρονιά και την αφιέρωση του πρώτου κομματιού της πίτας στην ομάδα χαντμπολ των κοριτσιών του Αρίωνα Πτολεμαϊδας, λόγω της άρνησή τους να συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα της φάσεως των 16 του Challenge Cup στο Λέχοβο της Φλώρινας, με αντίπαλο ομάδα των Σκοπίων, η οποία έφερε στις εμφανίσεις της τον Ήλιο της Βεργίνας.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Παντελή Βλασσόπουλο - ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο Μακεδόνων για τη δράση και το έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, λέγοντας πως δεν αποτελεί ένα σύλλογο «σφραγίδα» -.

Ανάμεσα στους λοιπούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας, διακρίναμε τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου κ. Σταύρο Γεωργόπουλο, πλήθος δημοτικών συμβούλων
(Μπάρμπας Ηλίας, Γονατάς Πασχάλης, Οικονομίδης Γιώργος, Μπάμπαλος Νίκος, Καμπούρη Δέσποινα, Ζούνη Μαίρη, Μακρυωνίτου Βιργινία, Ασμακλή Δέσποινα, Παπαδάτος Γρηγόρης αλλά και Αϊβαντζίδου Δέσποινα, Παντερή Μαρία, Παπουτσής Δημήτρης), εκπροσώπους άλλων φορέων και συλλόγων (κος Αθανασιάδης – Πρόεδρος Πανμακεδονικής Συνομοσπονδίας, κος Παρασκευόπουλος - Σύλλογος Καστοριανών, κος Δημητρόπουλος - Κοινό Ελλήνων και ΑΧΕΠΑ, κος Κωνσταντόπουλος – Πρόεδρος Τρίτωνα Θεσ/νίκης, κος Σουρέτης – εκπρόσωπος Φλωρινιωτών, κος Λυζέκας – Πρόεδρος Δεσκάτης Γρεβενών, κος Βαρνάκος - Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών, κα Παντερή – Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Ηρακλείου Αττικής, κος Λυμπερόπουλος  - Πρόεδρος Συλλόγου Μεσσηνίων, κος Τριανταφυλλόπουλος – Πρόεδρος Απανταχού Πελεκαναδαίων, κος Μπαλαμπανίδης – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου, κος Αϊβαντζίδης και κος Νικολάου – Πρόεδροι ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου κ.α.) κάποιοι εκ των οποίων προσκλήθηκαν να κόψουν και να αφιερώσουν με τη σειρά τους ένα κομμάτι της πίτας.

Σε αυτή τη λιτή, μα συνάμα ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση, μας δόθηκε η ευκαιρία, για άλλη μια φορά να βρεθούμε με Μακεδόνες συνδημότες και φίλους, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δεσμευτούμε πως θα συνεχίσουμε, ως σύλλογος, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις τη διατήρηση και ενίσχυση της κοινής πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς, την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και την προώθηση δημοκρατικών αρχών και αξιών.

Γι΄ αυτό, ευχαριστούμε από καρδιάς, όλoυς και όλες όσοι τιμήσατε το σύλλογό μας με την παρουσία και την υποστήριξή σας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου