ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΕΣΚΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Πολίτικο ζήτημα πρόεκυψε στο Δήμο Ηρακλείου μετά την επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας να απομακρύνει παράνομους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται γύρω από τις λαϊκές αγορές της πόλης. Είχαμε παραθέσει στο προηγούμενο φύλλο την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη “Δίκτυο Πολιτών” η οποία κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για “επίδειξη αυταρχισμού με φιλανθρωπικό μανδύα” απέναντι σε μετανάστες και αθίγγανους αλλά και για ενέργεια που συντελεί στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και κοινωνικού ρατσισμού.

Θέλοντας να δώσει μια απάντηση στις επικρίσεις ο Αντιδήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας, κ. Γιάννης Κεσκινίδης ενημέρωσε το Χ-τύπο πως έχουν γίνει συναντήσεις του ιδίου με εκπροσώπους των ξένων μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές και οι οποίοι, όπως μας λέει ο Αντιδήμαρχος, παραδέχονται ότι το παράνομο εμπόριο τους προκαλεί πρόβλημα.

Σχετικά με την επιχείρηση που έγινε από την υπηρεσία ο κ. Κεσκινίδης μας εξήγησε πως οι δημοτικοί αστυνόμοι ουσιαστικά προχώρησαν σε συστάσεις προς τους παράνομους μικροπωλητές να απομακρυνθούν μαζί με τα εμπορεύματα τους από τον κοινόχρηστο χώρο που είχαν καταλάβει. Κατάσχεση χρειάστηκε να γίνει σε λίγες περιπτώσεις μικροπωλητών που δεν συμμορφώνοντας με τις συστάσεις και συνέχιζαν να βρίσκονται εκεί. “Το θέμα έχει πολλές πτυχές και δεν προσφέρεται για μικροκομματισμό” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος που μας ενημέρωσε πως η δημοτική αστυνομία κάνει παρεμβάσεις και σε μεμονωμένα σημεία όπου δραστηριοποιούνται μικροπωλητές μετά από παράπονα καταστηματαρχών.

Από το www.xtypos.gr