ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΞ

Στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διεκδίκηση του κτήματος ΦΙΞ προσανατολίζεται η νέα διοίκηση του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί διαχρονικά την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, αφού πρόκειται για έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου και η «ΖΩ» τόσο στο πρόσφατο, όσο και στο απώτερο παρελθόν έχει αναφερθεί εκτενώς και με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το θέμα απασχόλησε τις εργασίες του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης και ήρθε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» Στάθη Παπουτσή, ο οποίος τοποθετήθηκε στη διαδικασία των ανακοινώσεων με την ιδιότητα του απλού πολίτη. Ο Στάθης Παπουτσής στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων τόνισε: « Ένα έλλειμμα το οποίο προσπαθήσαμε να επιλύσουμε επί χρόνια είναι αυτό των 27 στρεμμάτων του Κτήματος ΦΙΞ. Αυτό το θέμα αφορά το μέλλον του περιβάλλοντος της πόλης γενικότερα». 

Ο ίδιος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο της πόλης Παντελή Βλασσόπουλο επισήμανε ότι: « Αυτές οι προσπάθειες που έγιναν κατά το παρελθόν δεν τελεσφόρησαν. Στο πλαίσιο των ενεργειών που θα κάνετε για τη συνολική επίλυση του ζητήματος θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με όποιο τρόπο μου ζητηθεί με την ιδιότητα του απλού πολίτη». 

Με αφορμή την τοποθέτηση του Στάθη Παπουτσή στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» Νίκος Μπάμπαλος ο οποίος σημείωσε ότι: «Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της παρούσας δημοτικής θητείας. Ωστόσο ακόμη και με τον κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί θεωρώ ότι η νέα διοίκηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να μπορέσουμε να δούμε από κοινού και σε νέα βάση το όλο θέμα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος αναγνώρισε ότι το θέμα του κτήματος ΦΙΞ και η τελική απόδοση της επίμαχής έκτασης προς χρήση στους δημότες «είναι μια υπόθεση που αποτελεί ανοικτή πληγή για το δήμο Ηρακλείου εδώ και πολλά χρόνια. Προεκλογική μας δέσμευση και μια από τις άμεσες προτεραιότητες μας είναι η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων. Το θέμα πρέπει να τοποθετηθεί σε ευρύτερη βάση και να ξεφύγουμε ακόμη και από το επίπεδο των πολιτικών προσώπων. Είναι ανάγκη να δραστηριοποιήσουμε και την επιτροπή κατοίκων και το σύνολο των φορέων που δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος στο Ηράκλειο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που προέκυψαν μετά τη συνεδρίαση του σώματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέματα που αφορούν χρήσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης τα τελευταία χρόνια. Αναφορικά με το θέμα της συγκρότησης της διαπαραταξιακής επιτροπής για το ΦΙΞ αναμένεται ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές μεταξύ του δήμαρχου της πόλης και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες για τη συγκρότηση της.

Από το www.zonews.gr