ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

Aναφορά στα μεγάλα χρηματοδοτούμενα έργα που “κληροδότησε” η απελθούσα διοίκηση στη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Παντελή Βλασσόπουλου έκανε στο ξεκίνημα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (επί δημαρχίας Σταύρου Γεωργόπουλου) τόνισε πως η διοίκηση του Δήμου  καλείται να διαχειριστεί  και να απορροφήσει τους πόρους που συνοδεύουν αυτά τα έργα και φτάνουν τα 6.500.000 ευρώ προς όφελος της πόλης και του Δήμου.  Συγκεκριμένα, λοιπόν ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο έργο “Πράσινη Ζωή στην Πόλη” προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ (ΕΣΠΑ). Πρόκειται για ένα έργο το οποίο δημοπρατήθηκε και είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους 5 μήνες  στην πόλη, ενώ περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, όπως παιδικές χαρές και αστικό πράσινο. Το επόμενο μεγάλο έργο είναι η κατασκευής δρόμων ήπιας κυκλοφορίας προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ (Νομαρχία-Περιφέρεια).

Όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαδημητρίου η προγραμματική σύμβαση στο Δήμο είχε υπογραφεί πριν τα Χριστούγεννα με τον τότε Νομάρχη και νυν Περιφερειάρχη, κ. Σγουρό και αναμένεται να ξεκινήσει η εργολαβία. Μια άλλη μείζονος σημασίας παρέμβαση είναι η κατασκευή πρότυπου παιδικού σταθμού στο οικόπεδο του Δήμου στην οδό Πλαπούτα προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ (ΕΣΠΑ). Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει καθώς το έργο βρίσκεται στη διαδικασία της Δημοπράτησης. Τέλος, αναφέρθηκε και στο έργο συντήρησης  σχολικών μονάδων, με κονδύλι 440.000 ευρώ από τον ΟΣΚ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 6 μήνες.   

 “Πρόκειται για μια σειρά έργων με σοβαρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα της πόλης μας για τα οποία να σημειωθεί ότι ο Δήμος δε θα ξοδέψει ούτε 1 ευρώ. Είναι απόρροια μιας σκληρής προσπάθειας διεκδίκησης, προσέλκυσης πόρων στο Δήμο για έργα και επειδή τότε είχα την τιμή να είμαι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων αναμένω την υλοποίηση αφενός και εξασφάλιση νέων πιστώσεων αφετέρου. Ο Δήμος έχει συνέχεια και θα είμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθεια εξασφάλισης έργων και δράσεων στην πόλη μας” τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

• Παρέμβαση Γεωργόπουλου για το διαδημοτικό κοιμητήριο
Μετά την τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου το λόγο πήρε και ο τέως Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος ο οποίος πληροφόρησε τη νέα διοίκηση πως προωθείται η πρωτοβουλία του Συνδέσμου των 21 ΟΤΑ για δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου. Μάλιστα ο κ. Γεωργόπουλος αποκάλυψε ότι και ο Δήμος Ηρακλείου θα ενταχθεί σε αυτό το κοιμητήριο και υποσχέθηκε να ενημερώσει πιο αναλυτικά τη Δημοτική Αρχή. “Ο Δήμος Ηρακλείου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με το νεκροταφείο στο Παλαιό Ηράκλειο το οποίο έχει κορεστεί” σημείωσε.  

• Η απάντηση της διοίκησης
Από την πλευρά της διοίκησης μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Βλαντής ο οποίος είπε πως η διοίκηση έχει ενημερωθεί για τα έργα και την πορεία εκτέλεσης τους. Σχετικά με τον ΟΣΚ παρέμβαση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), κ. Ηλίας Μπάρμπας που διαβεβαίωσε πως δεν θα μείνει τίποτα στην τύχη και θα διεκδικηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ.  Συμπλήρωσε δε πως έχει αρχίσει η διεκδίκηση και άλλων κονδυλίων που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο.

Από το www.xtypos.gr