ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΚ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ...

Ένας δημότης στο προφίλ του blog του facebook πρότεινε να δημοσιεύεται η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε κάποιοι δημότες που τους ενδιαφέρουν κάποια από τα θέματα να θελήσουν να παραβρεθούν, έτσι και αλλιώς οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι ανοικτές, οι δημότες μπορούν να παρίστανται, ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος τα θέματα ποικίλουν και αν δεν γνωρίζει κάποιος δημότης εκ των προτέρων αν τον ενδιαφέρει κάποιο θέμα δε θα μπει στον κόπο να παραστεί.

Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι ο δήμος σαν θεσμός δίνει την δυνατότητα να υπάρχει ένα πλαίσιο στο οποίο όλοι οι δημότες θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό. Οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου με τον τρόπο που αντιμετώπιζαν την επικοινωνία τους με τους δημότες δεν έδειξαν να τους ενδιαφέρει μια τέτοια λειτουργία στην οποία θα ήθελαν συμμέτοχους τους κατοίκους της πόλης.

Η αλλαγή του σκηνικού αυτού είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή δεν έχει αναστολές στο να το επιδιώξει.
Εξάλλου το πολιτικό κέρδος από μια τέτοια κίνηση θα ήταν ωφέλιμο για όποιον το επιχειρήσει, εφόσον δεν έχει γραμμάτια με διάφορα συμφέρονταν που πρέπει να ξεπληρώσει, και απ’ όσο γνωρίζω η νέα δημοτική αρχή δεν χρωστάει σε κανέναν, παρά μόνο στους δημότες που την επέλεξαν.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών απέναντι στην δημοτική αρχή είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και η επίλυση τους με γνώμονα το σύνολο των δημοτών και όχι το συμφέρον κάποιων εκλεκτών.

Η αρμονία του λόγου με την πράξη και όχι αερολογίες και πολιτικάντηδες πρακτικές που θα μεταφέρουν τα προβλήματα στο μέλλον, αλλά που θα δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για την φερεγγυότητα  της δημοτικής αρχής, κάτι που θα το διαπιστώσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όταν τότε θα είναι πια αργά.

Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος πλέον βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν πείθεται εύκολα από λόγια αλλά πλέον θέλει να βλέπει αποτελέσματα και μάλιστα είναι επιφυλακτικός ακόμα και όταν αυτά γίνονται πράξη.

Παρόλα αυτά ακόμα υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παλιά σχολή, που θεωρούν τους εαυτούς τους ευφυέστατους που μιλούν πολύ αλλά στην ουσία δεν λένε τίποτα και το χειρότερο δεν προσφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Η ρητορική στην πολιτική έχει παρέλθει διότι η πολιτική έχει απαξιωθεί από τους πολίτες σαν ένα «σπορ» προς εξασφάλιση όσων θέλουν να εμπλακούν με αυτή.

Η αίγλη της πολιτικής πλέον κρύβεται στην απλότητα και την ανθρώπινη διάσταση του πολιτικού προσώπου, και όχι στις φανφάρες και στο ύφος 100 καρδιναλίων που κάποιοι υιοθετούν θέλοντας ουσιαστικά να καλύψουν την ανεπάρκεια τους.

Είμαι υπέρ των απλών και ουσιαστικών πρακτικών, είμαι υπέρ των ρομαντικών και γραφικών δημοτικών συμβούλων που δεν χρειάζονται σακάκι και γραβάτα για να διοικήσουν και να λύσουν τα προβλήματα του δήμου μας.

Αυτούς ακόμα και αν έχουν προσωπικές φιλοδοξίες δε τους φοβάμαι καθόλου, γιατί από την στιγμή που ενυπάρχει ο ρομαντισμός και το ροκ στοιχείο αυτό δε πρόκειται να ξεθυμάνει.