ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στην κοπή της πίτας του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, το πρωί της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου 2011 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Πασχάλης Γονατάς βρέθηκε κοντά στους μαθητές του 4ου τμήματος του σχολείου για να επιδιορθώσουν τις παλιές τους κορνίζες και να τις γεμίσουν με νέες φωτογραφίες.

Το 4ο τμήμα μπορεί να παρακολουθήσει μια τέτοια δραστηριότητα, ασχολείται με τα βιβλία του οργανισμού, έχει μέσο όρο ηλικίας 10 ετών και είναι κυρίως παιδιά με νοητική αναπηρία ή σύνδρομο Asperger.


Το αυτοσχέδιο εργαστήριο στήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου και οι μαθητευόμενοι του Πασχάλη Γονατά επιδόθηκαν στην επιλογή των χρωμάτων, την διακόσμηση των κάδρων και την αποκατάσταση των όποιων ζημιών μπορεί να είχαν υποστεί.

Ο διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Μπούρας, μετέφερε στον κ. Γονατά την ικανοποίησή του που το Ηράκλειο πρωτοστατεί στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης. Συγκριτικά τόσο με του όμορους δήμους όσο και με δήμους ανά την Ελλάδα στο δήμο Ηρακλείου η λειτουργία των ειδικών σχολείων είναι υποδειγματική σε επίπεδο οργάνωσης επειδή διαθέτει τμήματα ένταξης σε όλα τα δημοτικά σχολεία, ειδικό νηπιαγωγείο, ειδικό δημοτικό αλλά και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης. «Αυτό το μοντέλο» όπως υπογράμμισε ο κ. Μπούρας: «Δεν υπάρχει σε άλλους δήμους και θα πρέπει να λειτουργεί σαν κίνητρο για την δημιουργία ανάλογων δομών σε όλους τους δήμους».


Όπως πρόσθεσε ο ίδιος: «Η ευαισθητοποίηση είναι ουσιαστική και όχι κατ’ επίφαση». Αναφορικά με το τι θα μπορούσε να γίνει για τη βελτίωση των δομών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ο κ. Μπούρας τόνισε την σημασία των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης προκειμένου να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής.