ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ

Προτάσεις να γίνει αναλυτική κουβέντα επί του μείζονος σημασίας και ιδιαίτερα επίκαιρου ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων κατέθεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

Πρώτα ο πρώην Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, αναφέρθηκε στην τροποποίηση του Νόμου 2939 βάσει του οποίου ο κάθε ΟΤΑ πληρώνει  ανάλογα με τα απορρίμματα που παράγει. “Αλλάζουν τελείως τα δεδομένα και απαιτείται νέα προσέγγιση και επανασχεδιασμός από τους ΟΤΑ” είπε ο κ. Γεωργόπουλος που πρόσθεσε πως υπάρχουν διάφορες προτάσεις για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ζήτησε να γίνει μια ενημερωτική ημερίδα ή κάποια ολοκληρωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα. Δεν πρέπει να μας προλάβουν οι εξελίξεις” είπε ο πρώην Δήμαρχος. Την πρόταση του “Δικτύου Πολιτών” για διενέργεια αναλυτικής συζήτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο (την είχε καταθέσει και σε προηγούμενη συνεδρίαση) επανέλαβε η επικεφαλής του “Δικτύου Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Από το www.xtypos.gr