ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ανταποκρινόμενοι στους στόχους για ουσιαστική ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης, αλλά και της άρσης των αποκλεισμών ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Πασχάλης Γονατάς εγκαινιάζουν μια νέα ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ανοικτή σε όλους. Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η Σόνια Περλέγκα σκηνοθέτης, θεατρολόγος, κοινωνιολόγος με εξειδίκευση σε Θέματα Πολιτισμού και Θεάτρου και στα Άτομα με Αναπηρία, Μέθοδος “DEVISING” (επισυνάπτεται βιογραφικό).
Για εμάς στον δήμο Ηρακλείου κάθε πολίτης έχει το ταλέντο του και έναν σημαντικό ρόλο και στη ζωή και στο θέατρο, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την αναπηρία, το χρώμα, τη σωματική διάπλαση.

Σε αυτήν την ομάδα θα ξεκινήσουμε με θεατρικές ασκήσεις για να ανακαλύψουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με το σώμα μας, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και με τον σκηνικό χώρο. Θα συνεχίσουμε με αυτοσχεδιασμούς για να αναπτύξουμε την φαντασία μας και τα εκφραστικά μας μέσα. Επιπλέον θα ασχοληθούμε με την επικοινωνία (με ή χωρίς λόγο) και με μύθους (που ήδη υπάρχουν ή που θα δημιουργήσουμε) με σκοπό να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Συνθέτοντας όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, θα φτιάξουμε θεατρικές παραστάσεις, θα δημιουργήσουμε την τέχνη μας. 



Μόνη προϋπόθεση για να δηλώσετε συμμετοχή είναι το κέφι, η διάθεση για θέατρο και για παιχνίδι. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους από δέκα ετών και πάνω.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου Αττικής : 213 2000221 -179  , Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 09:00 – 14.00.

Σύντομο βιογραφικό
Η Σόνια Περλέγκα συμμετέχει τυχαία για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση σε ηλικία 9 ετών.  Δώδεκα χρόνια αργότερα, γίνεται, και πάλι τυχαία, μέλος σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Εκείνη την περίοδο αφήνοντας την τύχη στην άκρη αποφασίζει να ενταχθεί και να ταχθεί στο θέατρο. Σπουδάζει επί 4 χρόνια θέατρο στην Ελλάδα στη σχολή του Άκη Δαβή, έχοντας ως καθηγήτρια υποκριτικής μεταξύ άλλων και τη Ρούλα Πατεράκη. Έπειτα παραμένει στο Λονδίνο για περίπου 2 χρόνια, όπου ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Central School of Speech and Drama (Μaster of Arts in Advance Theatre Practice) με εξειδίκευση σε Θέματα Πολιτισμού και Θεάτρου και στα Άτομα με Αναπηρία, Μέθοδος “DEVISING”. Εκτός από το μεταπτυχιακό και ενόσω βρίσκεται στο Λονδίνο βιώνει η ίδια την αναπηρία και συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες Α.μεΑ. Επιστρέφει στην Ελλάδα και  συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός ή ως σκηνοθέτις και  διδάσκει θέατρο σε παιδιά και ενήλικες με ή χωρίς αναπηρία. Παράλληλα σπουδάζει Κοινωνική Εργασία στο ΑΤΕΙ Αθηνών, ενώ  επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM», αφιερωμένη στους πολίτες με αναπηρία.


Από το www.iraklio.gr