Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΑΡΑΓΚΕΣ"

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει άμεσα στο γκρέμισμα των πρόχειρων κατασκευών από αλουμίνιο και ναϋλον που έχουν στηθεί από τους ιδιοκτήτες των καφέ που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, αλλά και όσων παρόμοιων κατασκευών υπάρχουν στην πλατεια Έρωτος (η πλατεία που βρίσκεται επί της οδού Πευκών και απέναντι από το παλιό δημαρχείο της πόλης, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται γνωστή αλυδίσα επιχείρησης μαζικής εστίασης) εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων Γιώργος Βλαντής. 

Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής η οποία έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιώργος Βλαντής με την ιδιότητα του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου εξέφρασε τη συγκεκριμένη θέση η οποία εντάσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που κινεί η νέα δημοτική αρχή για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και προσοδοφόρα λειτουργία των δημοτικών- κοινόχρηστων χώρων της πόλης. 

Στη συγκεκριμένη επιτροπή μετέχουν ως τακτικά μέλη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ «Ηράκλειο – Η πόλη μας» Νώντας Σπυρόπουλος και ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το ΚΚΕ «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Λυκούρας. Επι της διαδικασίας τοποθετήθηκαν τόσο η επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών» που υποστηρίζεται από το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ειρήνη Κατσινοπούλου, όσο και η δημοτική σύμβουλος της «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» Μαριάννα Ζούρου οι οποίες αν και δεν είναι τακτικά μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής εξέφρασαν τις απόψεις τους εφόσον παρευρίσκονταν στη συγκεκριμένη διαδικασία ως απλοί παρατηρητές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση αναγνώρισαν ότι η βούληση της δημοτικής αρχής να βάλει μια τάξη στην κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στην κεντρική πλατεία της πόλης και απασχολεί διαχρονικά τους κατοίκους του Ηρακλείου, κινείται προς θετική κατεύθυνση. Ωστόσο ο επικεφαλής της «Ηράκλειο – Η πόλη μας» Νώντας Σπυρόπουλος ζήτησε να μην παρθεί η απόφαση βιαστικά και ζήτησε να επανατεθεί το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου να έχει τον απαραίτητο χρόνο να ενημερώσει και τα υπόλοιπα μέλη της παραταξής του. 

Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από το Γιώργο Βλαντή και τους υπολοίπους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και συμφωνήθηκε να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής η οποία θα γίνει πιθανότατα τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Πάντως ο Γιώργος Βλαντής στο τέλος της διαδικασίας τόνισε ότι «η θέση της δημοτικής αρχής είναι συγκεκριμένη και δεν πρόκειται να μεταβληθεί μετά από 15 ημέρες».

Από το www.zonews.gr