ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ "ΠΕΖΟ"ΔΡΟΜΟΣ

Μόνο παιδική χαρά δεν θυμίζει το τμήμα της οδού Ρόδων που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σ. Βενιζέλου και Πρασίνου Λόφου στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Όχι δεν.... τρελαθήκαμε, απλά το συγκεκριμένο σημείο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος δημιουργίας παιδικής χαράς. Ωστόσο, αντί για παιδική χαρά εκεί βλέπουμε σήμερα έναν πλακοστρωμένο δρόμο στον οποίο εισέρχονται αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές, παρά την ύπαρξη σχετικής απαγορευτικής σήμανσης, όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κανονικά στο δρόμο-παιδική χαρά δεν επιτρέπεται όχι μόνο η είσοδος οχημάτων αλλά και η στάθμευση όπως συμβαίνει με τους πεζόδρομους. Οι μόνοι που μπορούν να (μπαίνουν αλλά όχι και να παρκάρουν) στο οδόστρωμα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν δικούς τους χώρους στάθμευσης. Πάντως, εμείς είδαμε να υπάρχουν αρκετά σταθμευμένα οχήματα στην οδό Ρόδων.  Όπως μας είπε κάτοικος του δρόμου παλαιότερα υπήρχαν όργανα παιδικής χαράς στο σημείο.

Ωστόσο, ο Δήμος πριν μερικά χρόνια προχώρησε σε ένα έργο ανάπλασης δημιουργώντας τον πεζόδρομο, παρτέρια και παγκάκια και αφαιρώντας τα όργανα. Έτσι όμως ο παιδότοπος μεταβλήθηκε σε δρόμο στον οποίο εισέρχονται αυτοκίνητα και από την Πρ. Λόφου και από την Σοφ. Βενιζέλου και κάποιοι παρκάρουν ανεμπόδιστα τα οχήματά τους. Αυτό που ζητάνε οι κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε είναι να γίνει κάποια παρέμβαση από το Δήμο ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα στο δρόμο (εκτός από των μόνιμων κατοίκων) για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Ένα μέτρο ίσως να ήταν και η ενίσχυση της σήμανσης καθώς οι πινακίδες ιδιαίτερα από την πλευρά της Βενιζέλου δεν φαίνονται καλά. “Εμείς θέλουμε να μην περνάνε τα αυτοκίνητα σε αυτό το στενό δρόμο  όπου παίζουν τα παιδιά μας” είπε στο Χ-τύπο η κα Ραχήλ Τεμαχιάδου μια ενεργή δημότισσα που κατοικεί στην οδό Ρόδων και προσθέτει: “Ας προβληματιστούμε γιατί τα παιδιά είναι άφοβα και παίζουν στο χώρο που τους βολεύει και ας κυκλοφορούν αυτοκίνητα”.

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου θα προβληματιστούν (τουλάχιστον) για το ζήτημα. 

Από το www.xtypos.gr