ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΕΩΝ ΤΟΥ 94FM "ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ"

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος στην ραδιοφωνική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής Ραδιοφωνικά Παράσιτα που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 17.00 από την συχνότητα του Επικοινωνία 94fm. Η ραδιοφωνική ομάδα των Σχολικών Παράσιτων οργάνωσε και συντόνισε μια συνέντευξη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Λυκείων της πόλης που έθεσαν ερωτήματα στον δήμαρχο.

Θεματικά ο δήμαρχος απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν το σύνολο της νεολαίας του Ηρακλείου Αττικής απαντώντας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, το θέμα των επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών, τα ΤΟΣΥΝ, των πολιτιστικών δράσεων του δήμου, την αντιδημαρχία Νεολαίας, τους χώρους άθλησης του δήμου αλλά και την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων που προβληματίζουν την νεολαία της πόλης μας αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της.

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις:
«Η στάση μας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Είμαστε κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων και αυτό το δείξαμε όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, στη συνεδρίαση που έκανε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφασίστηκε ομόφωνα όχι στη συγχώνευση των σχολικών μονάδων. Τε θέμα όμως είχε και άλλη εξέλιξη. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής καλέσαμε τους διευθυντές των σχολείων που ήταν να γίνει η συγχώνευση, 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο, καλέσαμε και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και προχωρήσαμε σε μια συζήτηση που τεκμηριώσαμε τους λόγους γιατί δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη συγχώνευση.

Επόμενη κίνηση ήταν να ζητήσουμε μια συνάντηση από την αρμόδια υφυπουργό, όπως και πράγματι έγινε αυτή η συνάντηση με την κα Χριστοφιλοπούλου, και παρουσία της είπαμε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην συγχώνευση αυτή στο δήμο μας. Έγιναν κατανοητοί πιστεύω, μας είπε ότι πρέπει να πάρει λίγο χρόνο, για να δει εκτενέστερα το θέμα, και θα επανέλθουμε να το συζητήσουμε. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, στο Ηράκλειο αλλά δεν είναι θέμα μόνο πόλης, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα. Η υποβάθμιση της παιδείας με όποιο τρόπο γίνεται είναι το πιο αρνητικό που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία μας. Πρώτο είναι αυτό και μετά η οικονομική κρίση.»

Σχετικά με τις πολιτιστικές δράσεις του δήμου:
«Είναι προτεραιότητα μας και ήδη αποφασίσαμε 21 Ιουνίου – Πανευρωπαϊκή μέρα Μουσικής, εσείς έχετε τον πρώτο λόγο. Μαθητικά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν στο κέντρο της πόλης, δεν θα γίνει διαγωνισμός αλλά ένα πανηγύρι με την καλή έννοια, προκειμένου να δώσουμε και το μήνυμα για την πρόληψη κατά του AIDS.

Οι εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στο Ηράκλειο, θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες αλλά πάνω από όλα κάθε εκδήλωση να έχει το δικό της μήνυμα. Για πρώτη φορά στο δήμο Ηρακλείου υπάρχει αντιδημαρχία Νεολαίας, μέσα από αυτή την αντιδημαρχία και τις σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αλλά και από τον πρόεδρο της ΔΕΠ, θα βγει αυτός ο προγραμματισμός, για να μπορέσουμε όσο το δυνατό καλύτερα να έχουμε λιγότερες ελλείψεις, αδυναμίες, και όλα τα σχολεία να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. 

Ο δήμος έχει το μαζικό αθλητισμό, πάρα πολλά αθλήματα που οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους. Παρά την συγχώνευση των νομικών προσώπων θα εξακολουθήσει να υπάρχει η διεύθυνση πολιτισμού, που μέσα από αυτή μπορούμε να έχουμε διάφορες δραστηριότητες, προκειμένου η νεολαία να μπορεί να αξιοποιήσει το χρόνο της. Ήδη υπάρχει μια θεατρική ομάδα στο δήμο Ηρακλείου, δημιουργήσαμε πρόσφατα και μια θεατρική ομάδα για παιδιά με ειδικές ικανότητες, και μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου μας εντυπωσίασε το αποτέλεσμα που παρουσίασαν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων. Μες στις σκέψεις μας είναι να δημιουργήσουμε στο τέλος της χρονιάς μια εβδομάδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχετε αναπτύξει εσείς κατά τη διάρκεια του χρόνου.»

Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις:
«Ένα σημαντικό γεγονός που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες στο δήμο μας είναι η μεταφορά του αμαξοστασίου σε χώρο εκτός Ηρακλείου. Το αμαξοστάσιο τώρα βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο Κύμης. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα από το γεγονός ότι δίπλα στο αμαξοστάσιο ακριβώς ήταν το γήπεδο της Κύμης με αποτέλεσμα και οι σύλλογοι αλλά και τα παιδιά που είχαν τις δραστηριότητες αυτές να διαμαρτύρονται. Μεταφέρεται λοιπόν αυτός ο χώρος, εκτός Ηρακλείου και θα το αξιοποιήσουμε όσο είναι δυνατό, όχι μόνο οι ομάδες αλλά και οι δημότες.

Δεν θα υπάρξουν νέα γήπεδα, οι υπάρχουσες όμως εγκαταστάσεις δίνεται η δυνατότητα να τις βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό, και ειδικότερα το χώρο αυτό να τον αξιοποιήσουμε πολύ περισσότερο γιατί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε για να μπορούν και οι δημότες πέρα από τις ομάδες να κάνουν όποια δραστηριότητα θέλουν. Γίνονται έργα παρεμβάσεις στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, σε κάποιους άλλους χώρους δημιουργούνται νέες εγκαταστάσεις, μικρά γήπεδα, 5χ5 προκειμένου να φέρουμε τους νέους ακόμα πιο κοντά.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:







Από το www.94fm.gr