ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Σε κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει μετατραπεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη που λειτουργεί στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου της πόλης. Οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το γραφείο (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. μέχρι και τις 3 μ.μ.) στα τηλέφωνα 213-2000103-169-150 και να καταθέτουν αιτήματα και παρατηρήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

Τα προβλήματα καταγράφονται από τους υπαλλήλους του Γραφείου και στη συνέχεια προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα περαιτέρω. Υπεύθυνος του Γραφείου έχει οριστεί ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, κ. Περικλής Περδικάρης, ενώ τη γενικότερη εποπτεία έχει η Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου. “Φροντίζουμε να υπάρχει άμεση επέμβαση από τις υπηρεσίες του Δήμου και να λύνονται τα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Υπάρχουν βέβαια κάποιες ελλείψεις στις υποδομές του Δήμου αλλά το παλεύουμε” τονίζει στο Χ-τύπο ο κ. Περδικάρης που δίνει καθημερινά το παρών στο γραφείο. Ο Δημοτικός Σύμβουλος υποστηρίζει πως τα πιο απλά αιτήματα λύνονται μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ μας αποκάλυψε πως ο ίδιος σχεδόν κάθε ημέρα επιθεωρεί γειτονιές της πόλης για να τσεκάρει αν έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.  

Το γραφείο δέχεται καθημερινά 50 με 60 αιτήματα πολιτών τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν λάμπες, κάδους απορριμμάτων και σπασμένα πεζοδρόμια. Μεγάλο φόρτο δέχθηκε το γραφείο στην πρόσφατη θεομηνία που  οδήγησε στην πτώση πάνω από 30 δέντρων και από εκεί ξεκίνησε ο συντονισμός της επιχείρησης αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία. Σύντομα δε, όπως μας είπε ο κ. Περδικάρης, θα λειτουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αιτημάτων των δημοτών. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη όπου θα απεικονίζονται πάνω στο χάρτη του Ηρακλείου τα σημεία όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα. Αν τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε θα υπάρχει ηλεκτρονική ειδοποίηση στην οθόνη.  

Από το www.xtypos.gr