ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής & Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Απαλλοτρίωση  και ανάπλαση του κτήματος Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής». Ακολουθεί πλήρες το κείμενο.

«Το κτήμα Φιξ είναι ακόμη  μία περίπτωση πολύτιμου χώρου πρασίνου όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί λόγω της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων των αρμόδιων υπουργείων. Ο χώρος των περίπου 27 στρεμμάτων αποτελεί μια μοναδική όαση πρασίνου στο δήμο Ηρακλείου και μπορεί να αξιοποιηθεί ως πόλος αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου αλλά και των όμορων δήμων Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης.
Σήμερα το κτήμα Φιξ περιβάλλεται από  σκουριασμένα συρματοπλέγματα, σιδερένιες πόρτες και τσιμέντο με την εικόνα του να αποπνέει μία αίσθηση εγκατάλειψης. Επιπρόσθετα, διεκδικείται από ιδιώτες κυρίως λόγω της αδιαφορίας και της ανοχής της πολιτείας.
 Σε μια εποχή που ειδικά οι πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας έχουν μεγάλη ανάγκη από ελεύθερους χώρους πρασίνου, το Κτήμα Φιξ πρέπει να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες. Είναι πλέον επείγον μετά από χρόνιες  καθυστερήσεις να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία απαλλοτρίωσης και να αξιοποιηθεί ο χώρος σύμφωνα  με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

•    Ποιες οι ενέργειες των αρμόδιων υπουργών ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του Κτήματος Φιξ στο Ηράκλειο ;

•    Ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την απόδοση του χώρου στους κατοίκους της περιοχής ;»