ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Η υπόθεση της απόκτησης του κτήματος Φιξ βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος.

Aφορμή στάθηκε η απόσυρση από το δημοτικό προϋπολογισμό του 2011 του κονδυλίου των 13 εκ. ευρώ που απαιτείται για την απαλλοτρίωση του χώρου.

Το συγκεκριμένο κονδύλι έμπαινε σε κάθε δημοτικό προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους δήμους να δικαιολογούν κάθε ποσό. Το  ανωτέρω κονδύλι δεν εξασφαλίζεται από πουθενά οπότε έπειτα από έλεγχο που έγινε επί του Προϋπολογισμού του Δήμου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο ποσό (όπως βέβαια και κάποια άλλα ποσά). Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο νέα απόφαση επί του Προϋπολογισμού που μετά τις περικοπές κατεβαίνει στα 44 εκ. ευρώ (από τα 59 εκ. ευρώ). 

Κόκκινο από τον  Περιφερειάρχη 
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος γνωστοποίησε  στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα που έχει καταθέσει η παράταξη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να πάρει απόφαση το Σώμα για την αγορά του κτήματος Φιξ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. “Ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει απόφαση για απευθείας αγορά του κτήματος Φιξ.

Θεωρούμε ότι είναι ώριμο το Σώμα να πάρει μια τέτοια απόφαση” είπε ο κ. Μπάμπαλος που θύμισε τη θετική ανταπόκριση του κ. Σγουρού (όταν ήταν Νομάρχης) σε επαφές που είχε με την προηγούμενη διοίκηση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ενημέρωσε το Σώμα πως στη  συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον κ. Σγουρό ο Περιφερειάρχης απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια του ακινήτου των 27 στρεμμάτων καθώς όπως είπε χρήματα στην Περιφέρεια δεν υπάρχουν.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως η Δημοτική Αρχή δεν θα μείνει εκεί και θα κάνει και άλλες προσπάθειες, ενώ υποσχέθηκε πως θα εξεταστεί η πρόταση του κ. Μπάμπαλου. 

Ο επικεφαλής της “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, πάντως επανερχόμενος είπε πως ανεξαρτήτως αν έχει χρήματα η Περιφέρεια το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να πάρει μια απόφαση και να διεκδικήσει τα κονδύλια.  Παρέμβαση για το ακίνητο έκανε και ο  Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπαδημητρίου ο οποίος ζήτησε να εξεταστούν από το Δήμο οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και να γίνει μια επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της επιτροπής πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων.

Από το www.xtypos.gr