ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ"

Σχετικά με την ανακοίνωση της 18/4/2011 της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω: 

Η κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου με εργαζόμενους-ες που είχαν προσληφθεί στην υπηρεσία καθαριότητας και είχαν μόνιμα αποσπασθεί σε άλλες υπηρεσίες και επιχειρήσεις του Δήμου, συνιστά πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα, γιατί θα προκαλέσει δυσλειτουργία στις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις, όπου οι παράνομα αποσπασμένοι-ες εργάζονται. 

Παρ΄ όλα αυτά, ένας σημαντικός αριθμός έχει ήδη επιστρέψει στην υπηρεσία καθαριότητας και όχι μόνο τέσσερις εργάτες κήπων, όπως ανακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση. Οι μαζικές «συμπτωματικά» αναρρωτικές άδειες και οι αρνήσεις επιστροφής στις νόμιμες θέσεις τους, θα αντιμετωπισθούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Νοοτροπίες του παρελθόντος με «δικούς μας» και «δικούς σας» που, ανάλογα με την εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου, ευνοούνται ή παραγκωνίζονται οριστικά πλέον έχουν εκλείψει.

Είμαστε κοντά στα προβλήματα και στις ανάγκες των συνεπών, στις υποχρεώσεις τους, εργαζομένων και αυστηροί απέναντι σ΄ αυτούς-ες που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε βάρος των υπολοίπων. Οι εργαζόμενοι-ες στις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες του Δήμου το γνωρίζουν καλά.

Χαιρόμαστε που ο κ. Ν. Μπάμπαλος συμφωνεί ΣΗΜΕΡΑ σ΄ αυτό και απορούμε για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, γιατί όλα αυτά επανειλημμένως τα έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναφορικά με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, γνωρίζει πολύ καλά σε τι κατάσταση παραλάβαμε τα απορριμματοφόρα οχήματα. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά, ότι το συνεργείο αρνείται τις όποιες επισκευές, λόγω των υπερβολικών οφειλών του Δήμου προς αυτό.

Επειδή η γενική οικονομική εικόνα του Δήμου είναι τραγική, συνθήκη η οποία παρά τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απαιτεί χρόνο για να αλλάξει και με δεδομένο πως ακόμη δεν έχει εγκριθεί επίσημα ο προϋπολογισμός από την Περιφέρεια, δικαίως, κρίνουμε σωστό να απευθυνόμαστε στους όμορους Δήμους, για τη συμβολή τους όποτε τη χρειαζόμαστε, ώστε να μην αφήνουμε τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν στους κάδους. 

Η προσπάθεια να βελτιώνουμε καθημερινά την κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη θα συνεχιστεί πεισματικά μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο, πιστεύουμε στο συντομότερο δυνατό διάστημα.
Τέλος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι χώροι των λαϊκών αγορών καθαρίζονται συστηματικά κάθε φορά με μόνη εξαίρεση την ημέρα της καταρρακτώδους βροχής που δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει σπατάλη νερού.

Στα λοιπά, προεκλογικού τύπου, υπονοούμενα της ανακοίνωσης δεν θα απαντήσουμε αφ΄ ενός διότι οι εκλογές είναι παρελθόν και αφ΄ ετέρου θεωρούμε ότι στείρες αντιπαραθέσεις αυτού του τύπου δεν οδηγούν πουθενά.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι ακούμε με πολύ μεγάλη προσοχή την κριτική και τις απόψεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, γιατί πιστεύουμε απόλυτα στο ρόλο της δημιουργικής αντιπολίτευσης και πως απέναντί μας έχουμε αποκλειστικά τα προβλήματα της πόλης που όλοι μαζί, ο καθένας απ΄ την θέση του θεσμικού του ρόλου, καλούμαστε να συμβάλουμε στην επίλυσή τους.