ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Κοσμοσυρροή είχαμε στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης έργων του Ηρακλειώτη ζωγράφου Ανέστη Πρωταίου που διοργανώνει αυτές τις ημέρες  το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο. 


Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου. Εκεί είδαμε, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Παντελή Βλασσόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κ. Γιώργο Φαρμάκη, το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους του Ηρακλείου και τους Δημοτικούς Συμβούλους Νέας Ιωνίας κ.κ. Φώτη Τσομπάνογλου και Χρήστο Αναμουρλόγλου.   

Η έκθεση καλύπτει μια δημιουργική περίοδο σαράντα ετών του γνωστού ζωγράφου και εικαστικού, που κατοίκησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο το 1963. Γυναικείες μορφές, ιστορικά γεγονότα και τοπία από τον ελληνικό και διεθνή χώρο συνθέτουν τη θεματολογία της έκθεσης που έχει τραβήξει τα βλέμματα των φιλότεχνων όχι μόνο του Ηρακλείου καθώς ο Πρωταίος θεωρείται ένας τους σημαντικότερους εκφραστές της τέχνης στην Ελλάδα.  Η έκθεση ολοκληρώνεται το Σάββατο 9 Απριλίου (Ώρες λειτουργίας 18:00 -22:00).


Από το www.xtypos.gr