ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΑΠΠΗΑ

Ληστεία συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στο γήπεδο του Πρασίνου Λόφου στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Άγνωστοι μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου από την ανατολική πλευρά παραβιάζοντας δύο πόρτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο που στεγάζει το λογιστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΑΠΠΗΑ).


Αφού παραβίασαν την πόρτα μπήκαν μέσα και στην κυριολεξία σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο μετέφεραν έξω από το κτίριο πάνω σε μια καρέκλα. Μάλιστα στην προσπάθεια τους αυτή κατά πάσα πιθανότητα τραυματίστηκαν καθώς το χρηματοκιβώτιο ήταν αρκετά βαρύ, όπως φαίνεται και από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στα σκαλοπάτια.

Υπολογίζεται ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 2500 με 3000 ευρώ. Στο χώρο της ληστείας βρέθηκε η αστυνομία και η σήμανση που πήραν καταθέσεις και αποτυπώματα. Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, κ. Στέφανος Λεζγής είπε στο Χ-τύπο πως το χρηματοκιβώτιο υπήρχε παλαιότερα στο κλειστό γήπεδο της οδού Ζεφύρου αλλά μεταφέρθηκε το 2009 στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου επειδή είχαν συμβεί πολλά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών.

Η εκτίμησή του είναι πως οι ληστές γνώριζαν τους χώρους του σταδίου και τι ζητούσαν καθώς δεν άνοιξαν κανένα άλλο γραφείο ενώ μπήκαν από ένα σημείο που είναι ήσυχο και μακριά από κατοικίες. Πάντως μας εξέφρασε την πρόθεση του να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις με τοποθέτηση συναγερμού και συρτών στις πόρτες.

Από το www.xtypos.gr