ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Συνεχίζεται και το 2011 η λειτουργία του πετυχημένου κοινωνικού προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι” στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΕΚΟΙΠΗΑ), κ. Δημήτρης Μπούκης, η επιχείρηση κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος μέσα από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), η οποία το διαχειρίζεται μέχρι και το τέλος του χρόνου. Παρά τις σφιχτές προθεσμίες οι εργαζόμενοι του προγράμματος και της επιχείρησης έτρεξαν παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Μπούκη, για να προλάβουν τις ημερομηνίες και να υποβληθεί έγκαιρα ο φάκελος στην ΕΕΤΑΑ. Και όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι ένας από τους δήμους που πήραν τη χρηματοδότηση μέχρι τις 31-12-2011.

Το www.xtypos.gr ρώτησε τον Πρόεδρο της ΚΕΚΟΙΠΗΑ τι θα γίνει όταν λυθεί και επισήμως η επιχείρηση (υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται το ΦΕΚ). Η απάντησή του ήταν πως το πρόγραμμα θα μεταφερθεί στο  νέο Νομικό Πρόσωπο που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο, τον “Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου Αττικής”.  Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου από το 2000 και παρέχει υπηρεσίες σε ημερήσια βάση (Δευτέρα έως Παρασκευή) σε 50 δημότες.  

“Είναι πολιτική μας απόφαση να τακτοποιηθούν όλες οι  οφειλές”
Το www.xtypos.gr ρώτησε τον κ. Μπούκη αν θα προλάβει η επιχείρηση να  τακτοποιήσει τις οφειλές της προς εργαζόμενους και προμηθευτές. “Είναι πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές μέχρι να λυθεί οριστικά η επιχείρηση” ήταν η κατηγορηματική του απάντηση. Αυτή τη στιγμή οφείλονται ενάμισης μισθός στους εργαζόμενους, ενώ οι οφειλές προς προμηθευτές φτάνουν τις 170.000 ευρώ. Πάντως, η καθυστέρηση που παρατηρείται με τη δημοσίευση στα ΦΕΚ των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για τη σύσταση και κατάργηση Νομικών Προσώπων μάλλον θα βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση την ΚΕΚΟΙΠΗΑ να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Τέλος, ο κ. Μπούκης ενημέρωσε την εφημερίδα μας πως πρόσφατα έγιναν εργασίες επισκευής της οροφής στο κτίριο της πλατείας Μανδηλαρά το οποίο στεγάζει τον δεύτερο παιδικό σταθμό της επιχείρησης.

Από το www.xtypos.gr