ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΞΩ

Είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες  για το ζήτημα της χρήσης ενός τσιμεντένιου χώρου στον πεζόδρομο της Μελίνας Μερκούρη του Ηρακλείου Αττικής δίπλα στις γραμμές του ΗΣΑΠ. Σε πρόσφατη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε ακούσει από τη Δημοτική Αρχή (και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο κ. Κεσκινίδη) ότι το τσιμέντο θα ξηλωνόταν και ο χώρος θα φυτευόταν.

Αντί για αυτό όμως τελικά ο Δήμος και συγκεκριμένα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να δώσει άδεια χρήσης τραπεζοκαθισμάτων σε ένα μεγάλο τμήμα του χώρου (έπειτα από αίτημα επιχειρηματία) και να καθαιρεθεί το υπόλοιπο. Για τη συγκεκριμένη απόφαση ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Γιώργος Βλαντής. 

Ο Χ-τύπος επικοινώνησε με τον κ. Βλαντή μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης. Ο κ. Βλαντής, λοιπόν, μας εξήγησε πως ο επιχειρηματίας κατέθεσε αίτηση για τη χρήση του χώρου, ο οποίος διαπιστώθηκε πως είχε παραχωρηθεί από το Δήμο και παλαιότερα (επί προηγούμενου Δ.Σ.) σε άλλο ιδιώτη που δραστηριοποιείτο εκεί. Έχοντας ως δεδομένο αυτό το γεγονός αλλά και με το σκεπτικό ότι από τη συγκεκριμένη χρήση του χώρου δεν θα προκύψει επιβάρυνση, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί των παρισταμένων μελών (απουσίαζε ο κ. Λυκούρας) να παραχωρήσει το χώρο, αλλά με μείωση των τετραγωνικών μέτρων (από 17 σε 12  τ.μ.) και με καθαίρεση των υπόλοιπων). Επίσης, ο κ. Βλαντής μας ενημέρωσε πως ο επιχειρηματίας δεσμεύτηκε για την φροντίδα του παρακείμενου χώρου πρασίνου.

Από το www.xtypos.gr