ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ...

Το απόγευμα, γύρω στις 17:00 καθόμαστε 4 άτομα σε γνωστή καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο και παραγγέλνουμε 4 καφέδες. Μαζί με τους καφέδες μας φέρνουν 2 αποδείξεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι πάμε συχνά στη συγκεκριμένη καφετέρια και δεν είναι η 1ηφορά που για μια παραγγελία παίρνουμε 2 αποδείξεις. Σήμερα όμως έτυχε να τις κοιτάξουμε αναλυτικά. Όπως φαίνεται και στην επισυνημμένη φωτογραφία, στη μία απόδειξη είναι χτυπημένος ο ένας καφές των € 3.60 στη σωστή ώρα, 17:15, στη δε άλλη με τους υπόλοιπους τρεις (σύνολο € 10.80), η ώρα που αναγράφεται είναι 15:50. Καμία σχέση δηλαδή με τη δικιά μας παραγγελία. Προφανώς, πρόκειται για το γνωστό κόλπο με το χτύπημα ψεύτικων αποδείξεων ή το διπλοχτύπημα άλλων σε προηγούμενες παραγγελίες.

Όταν σηκώθηκα από το τραπέζι και πήγα στο μπαρ για να ρωτήσω πως δικαιολογείται κάτι τέτοιο, ζητώντας ταυτόχρονα και κάποιον υπεύθυνο, έλαβα απαντήσεις του στυλ: «Γίνεστε υπερβολικός», «Κάποιο λάθος έγινε γιατί κόβουμε ταυτόχρονα πολλές αποδείξεις μιας και ετοιμάζουμε 15 καφέδες στη σειρά» κτλ και όλα αυτά από τον υπάλληλο που έφτιαχνε τους καφέδες, ο οποίος στο κάτω κάτω δεν έχει να λογοδοτήσει για κάτι, δεν είναι δικό του το μαγαζί. Η δε κοπέλα που ήταν στην ταμειακή μηχανή είχε μείνει κάγκελο, δεν άρθρωσε λέξη, παρά μόνο μου είπε ότι ο υπεύθυνος απουσίαζε εκείνη την ώρα.

Η εν λόγω καφετέρια είναι μονίμως γεμάτη, καθώς ο κόσμος την προτιμά. Είναι κρίμα να κλέβουν έτσι τον πελάτη και στη συνέχεια να τον κοροϊδεύουν κιόλας μπροστά στα μάτια του, λες και δεν έχει μυαλό.

Από το www.tromaktiko.gr 

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κάνουμε έρανο για τις καφετέριες της πλατείες, οι επιχειρηματίες έχουν φτάσει σε τόση δυσάρεστη θέση που δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στον δήμο, προσπαθούν να κρύψουν τα πραγματικά έσοδα τους από την εφορία για να επιβιώσουν...
... ενώ ο φραπές έχει κέρδος 800% και σε πολλές περιπτώσεις αφορολόγητος!!!!