ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου αποκτούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας της Οδού Βορείου Ηπείρου (πρώην Κ.Ε.ΚΟΙ.Π.Η.Α) “μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής και του πρώην προέδρου της Επιχείρησης, κ. Δημήτρη Μπούκη”, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής επισκέφθηκε το χώρο των βρεφονηπιακών σταθμών, όπου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών από τον επιβλέποντα μηχανικό, κ. Δημήτρη Παναγόπουλο, εκπρόσωπο της Διαδημοτικής Εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε» που έχει αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών.

Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού όπως επισήμανε ο κ. Μπούκης: « Με την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα καλύψουν στο ακέραιο τις ενεργειακές τους ανάγκες ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις αναμένεται να επιτύχουμε εξοικονόμηση πόρων μεγαλύτερη του 20% μέσα σε περίοδο κρίσης. Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αφού το φυσικό αέριο αποτελεί καθαρή πηγή ενέργειας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου προς το  διοικητικό προσωπικό της επιχείρησης για τη καθοριστική συμβολή στην εξασφάλιση της χορηγίας».   

Οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της οδού Βορείου Ηπείρου αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας και το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι τα έξοδα για την υλοποίηση του εν λόγω έργου δεν θα επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αφού το κόστος καλύπτει εξ ολοκλήρου η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε) και την ευθύνη της εγκατάστασης του δικτύου φέρει η «ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε»

Από το www.xtypos.gr