ΧΑΣΑΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΥΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Το παράπονο της για το κόψιμο ενός μεγάλου πεύκου που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Πεύκων και Μελίνας Μερκούρη, στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής κατέθεσε στην εφημερίδα μας η κάτοικος του Ηρακλείου κα Λήδα Αναστόπουλου-Αργυροπούλου.

Η κα Αργυροπούλου μας έδωσε ένα κείμενο που έχει γράψει προς το Δήμαρχο της πόλης και με το οποίο εκφράζει την απογοήτευσή της για το πραγματικό άσχημο θέαμα του κουτσουρεμένου δέντρου. Όπως μάλιστα λέει όταν είδε το δέντρο να έχει κοπεί πήρε ακόμα μια απογοήτευση από το Δήμο με τις προηγούμενες να είναι η “απουσία οδοκαθαριστών” και η “εγκατάλειψη των δέντρων στις κάμπιες”. Η καταγγέλουσα υποστηρίζει πως το δέντρο κόπηκε κατόπιν αιτήματος ιδιώτη γιατί ενοχλούσε και αναρωτιέται αν ο Δήμος θα δίνει άδεια σε κάθε  αίτημα πολίτη για κοπή δέντρου που τον ενοχλεί να παρκάρει πιο άνετα ή επειδή του λερώνει την αυλή. Και η επιστολή της κατοίκου προς το Δήμαρχο καταλήγει με πολύ συναίσθημα ως εξής: “Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην οδό Πάρνηθος και κάθε πρωί που ξυπνάω καλημερίζω τα πεύκα με τα οποία μεγάλωσα μαζί και τα καμαρώνω. Ελπίζω ότι την άλλη φορά που θα σας ζητήσουν να κόψετε ένα πεύκο θα πάτε κοντά και να μιλήσετε μαζί του και ίσως σας δώσει αυτό κάποια άλλη λύση. Σας παρακαλώ κύριε Δήμαρχε αγαπήστε τον τόπο που ζήσατε, ζείτε και διοικείτε”.

• Το δέντρο κόπηκε γιατί ήταν επικίνδυνο
O Χ-τύπος επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Ηλία Μοσχονά, για το θέμα. Εκείνος λοιπόν μας ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο δέντρο που είχε ήδη κλίση προς την πλευρά του δρόμου (Μελ. Μερκούρη) έγειρε ακόμα περισσότερο έπειτα από κακοκαιρία.  Το αποτέλεσμα ήταν πως δεν μπορούσαν να περάσουν από εκεί ψηλά οχήματα ενώ ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο δέντρο προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη φθορά. Λόγω λοιπόν της επικινδυνότητας του για τους περαστικούς και τα οχήματα ελήφθη η απόφαση για την κοπή ενώ η προοπτική είναι πως θα αντικατασταθεί. 

Από το www.xtypos.gr


Δικό μας σχόλιο

Με τι θα αντικατασταθεί το κομμένο πεύκο, με καμία φτέρη 20 πόντων?