ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΣΤΟΝ ΝΩΝΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Φωτιές άναψε η πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Νώντα Σπυρόπουλου στο Χ-τύπο. Οι βολές του κ. Σπυρόπουλου κατά της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” και του επικεφαλής της, κ. Νίκου Μπάμπαλου, δεν έμειναν αναπάντητες από τη Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης που απαντάει σε σκληρή γλώσσα στον κ. Σπυρόπουλο.

Η ανακοίνωσή της είναι η εξής:
“O κ. Ν. Σπυρόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξη του, στρεφόμενος κατά της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη και του επικεφαλής της, χαρακτήρισε την παράταξή μας, μεταξύ των άλλων, ως προσωποπαγή, παλαιάς κοπής, με εμμονές κλπ…..

Οφείλουμε, καταρχάς, να υπενθυμίζουμε στον κ. Σπυρόπουλο ότι η παράταξη μας μόνο προσωποπαγής δεν είναι.  Έχει συγκροτημένη οργανωτική δομή, ανοιχτές και δημοκρατικές λειτουργίες βάσης, καθημερινή παρέμβαση στα τοπικά πράγματα, είναι πολυσυλλεκτική, ανεξάρτητη, δεν στηρίζεται σε κανέναν κομματικό μηχανισμό και η συλλογική παρουσία της - διαμέσου της στήριξης των συμπολιτών μας, η οποία επιβεβαιώνεται σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και στην καθημερινή μας δράση - έχει εδραιωθεί στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Βεβαίως, η παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΥΒΡΙΔΙΟ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ μέσα σε κλειστά κομματικά γραφεία, κατόπιν υπόγειων και αδιαφανών διεργασιών, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ατομικών συνιστωσών και επιδιώξεων, δεν είναι υπέρ της οικογενειοκρατίας. 

Είναι σαφές ότι τοποθετούμαστε σθεναρά και ξεκάθαρα ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε αυτά τα παλαιοκομματικά φαινόμενα και τις πρακτικές, τα οποία συμπυκνώνουν πολλούς από τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται σήμερα αποστροφή των πολιτών προς την πολιτική και των οποίων κύριος πολιτικός εκφραστής στο Ηράκλειο είναι σήμερα ο κος Σπυρόπουλος.
Ο κ. Σπυρόπουλος, στην συνέχεια της συνέντευξής του, κάνει λόγο για αποκοπή της δικής μας παράταξής από την βάση της ¨ιστορικής¨ δημοκρατικής παράταξης, την στιγμή που ο ίδιος, έχοντας το χρίσμα και αμέριστη κομματική και κυβερνητική υποστήριξη, με οικονομική ευρωστία, με προβολή,  με κομματικό – και όχι μόνο - μηχανισμό, με επισκέψεις υπουργών, με πρώην δήμαρχο 4 τετραετιών στο ψηφοδέλτιο του, με συνένωση 2 παρατάξεων, κατάφερε να συρρικνώσει το ποσοστό της παράταξης του στο ιστορικό χαμηλό της στο Ηράκλειο, ελάχιστα μεγαλύτερο από το ποσοστό της δικής μας παράταξης, τη στιγμή μάλιστα που εμείς δεν είχαμε τίποτα από την αναφερόμενη παραπάνω πολυεπίπεδη στήριξη που απολάμβανε ο κ. Σπυρόπουλος…...

Χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ότι είχε μικρό χρονικό διάστημα για τον προεκλογικό του αγώνα – κάτι που βεβαίως το γνώριζε όταν ανέλαβε και συνειδητά το επέλεξε - παραλείποντας να αναφέρει ότι στην ουσία ανέλαβε επικεφαλής της μακροβιότερης παράταξης στο Ηράκλειο, συνεπώς ξεκινούσε από μια βάση τα εκλογικά ποσοστά της οποίας, στην χειρότερη ιστορικά στιγμή της και υπό ιδιαιτέρως δυσμενείς συνθήκες, ανέρχονταν περίπου σε επτά ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το εκλογικό επίτευγμα του ιδίου… 

Παρόλα αυτά και αντί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της εκλογικής αποτυχίας του και των διαδικασιών που τον ανέδειξαν, συνεχίζει να πανηγυρίζει και να μιλά σχεδόν διθυραμβικά για το εκλογικό του αποτέλεσμα.
Θεωρούμε πως ο κ. Σπυρόπουλος έχει ξεπεράσει κάθε όριο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραμορφωτικής πολιτικής ανάλυσης, συμπεριφορές οι οποίες παραπέμπουν ευθέως σε παλαιάς κοπής πολιτικό.

Εμείς δεν ξανασχολούμαστε με τον κ. Ν. Σπυρόπουλο.  Η τοπική κοινωνία έχει διαμορφώσει άποψη τόσο ως προς το πώς και από ποιους επιλέχθηκε όσο και ως προς το πως πολιτεύεται. Τον αφήνουμε ήσυχο να ζήσει τον μύθο του στο Ηράκλειο…

Εξάλλου τα προβλήματα του Δήμου, της Πόλης και των Πολιτών είναι πολλά, καθημερινά και δύσκολα. Γι αυτά παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, προσπαθούμε. Για μια Πόλη καλύτερη, για ένα Δήμο ευνομούμενο, αποτελεσματικό, παραγωγικό. Για μια καθημερινότητα λιγότερο σκληρή, πιο ανθρώπινη.

Ο Γραμματέας                                                                    
Γιώργος  Πέτρου

Η Συντονιστική Επιτροπή
Μαριάννα Ζούρου
Δημήτρης Τσεκούρας
Μάνος Βαβουράκης
Νίκος Σπυρόπουλος
Γιάννης Φίλανδρος

Από το www.xtypos.gr