ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης του προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αφορμή για να πιάσει ο κ. Μπάμπαλος το ζήτημα του προσωπικού αποτέλεσε  το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη λειτουργία των ΚΕΠ του Δήμου μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Το αίτημα του κ. Μπάμπαλου προς τη διοίκηση ήταν να γίνει αναδιάταξη του προσωπικού και να στελεχωθούν καλύτερα τα ΚΕΠ. “Πρέπει να εκσυγχρονίσετε τη λειτουργία του Δήμου. Αξιολογήστε το προσωπικό και καλύψτε τις κενές θέσεις που υπάρχουν. Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμπαλος που θύμισε εδώ και τη μεταφορά προσωπικού στο Δήμο από το πρώην Αθλητικό Κέντρο (περίπου 60 ατόμων).

Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος,  απάντησε σχετικά με τα ΚΕΠ πως ήδη έχουν γίνει μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν τα κενά. Και εδώ ενημέρωσε το Σώμα πως υπήρχαν εμπόδια στη στελέχωση των ΚΕΠ όπως παραδείγματος χάρη η διαπίστωση πως δεν μπορούν να απασχοληθούν στα Κέντρα εργαζόμενοι αορίστου χρόνου (σ.σ. και έχει αρκετούς ο Δήμος) καθώς δεν μπορούν να πάρουν κωδικό πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ  e-kep ermi.

Για τους εργαζόμενους του Αθλητικού Κέντρου είπε πως έχουν αντικείμενο εργασίας σημειώνοντας τις ανάγκες που υπάρχουν στα αθλητικά προγράμματα και υποδομές του Δήμου.
Πάντως ο Δήμαρχος αναγνώρισε πως μέχρι σήμερα η κατανομή του προσωπικού δεν είναι η καλύτερη δυνατή και συμπλήρωσε πως σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Προανήγγειλε δε πως σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα αλλάξει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν κενά και αδυναμίες που έχουν παρατηρηθεί.

Ο κ. Μπάμπαλος επανήλθε και ζήτησε από το Δήμαρχο να λύσει το ζήτημα με την απασχόληση εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις με αποφάσεις για αποσπάσεις ώστε να μην τίθεται θέμα νομιμότητας και να σταματήσει η “αταξία”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από το www.xtypos.gr