ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ή ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΕΙΣ?

Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις κατοίκων του Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε η διοίκηση του Δήμου τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώντας να υλοποιήσει μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Το πρώτο μέτωπο υπάρχει στο Παλαιό Ηράκλειο όπου έχει παρουσιαστεί από τη διοίκηση μια κυκλοφοριακή μελέτη για ένα τμήμα της περιοχής. Εκεί υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από κατοίκους των οδών Δωδεκανήσου και Κρήτης οι οποίες βάσει του αρχικού σχεδιασμού αντιδρομούνται η πρώτη με κατεύθυνση προς τη Λ. Ηρακλείου και η δεύτερη με κατεύθυνση στην οδό Πεύκων.

Δέκτες αυτών των αντιδράσεων έγιναν οι εκπρόσωποι της διοίκησης και στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώθηκε πρόσφατα στο θεατράκι της οδού Βορείου Ηπείρου. Για αυτό το λόγο άλλωστε η Δημοτική Αρχή επανεξετάζει το σχέδιο, ενώ απέσυρε το θέμα από την τελευταία συνεδρίαση όπου είχε συμπεριληφθεί “εκ παραδρομής” στην ημερήσια διάταξη.  Εκεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, έκανε λόγο για “απίστευτη αντίδραση” από τους κατοίκους και ζήτησε τη βοήθεια όλων των πλευρών για να υλοποιηθούν οι κυκλοφοριακές αλλαγές. 

Διαμαρτυρίες κατοίκων της οδού Θεσσαλίας
Το άλλο μέτωπο είναι στο Κάτω Ψαλίδι και συγκεκριμένα στη διαδημοτική οδό Θεσσαλίας (Ηράκλειο-Μαρούσι). Η Δημοτική Αρχή έφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση μονοδρόμησης της οδού Παπαϊώννου από Μ. Αντύπα προς και έως οδό Κηφισίας καθώς και της οδού Κηφισίας από Παπαιωάννου προς και έως οδό Θεσσαλίας. Όπως τόνισε ο κ. Βλαντής η Παπαιωάννου δέχεται μεγάλα υπερτοπικά φορτία από το Ολυμπιακό Στάδιο ενώ το γεγονός πως είναι διπλής κυκλοφορίας σε συνδυασμό με τη στάθμευση επιβαρύνει την κατάσταση.

Ο κ. Βλαντής αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στην οδό Θεσσαλίας που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος των οχημάτων που έρχονται από το ΟΑΚΑ και τα εμπορικά κέντρα της περιοχής και κατευθύνονται προς την κάθοδο της Λ. Κύμης. Ωστόσο παρατήρησε πως υπάρχουν ζητήματα που δένουν τα χέρια του Δήμου όπως το γεγονός πως ο δρόμος είναι διαδημοτικός, άρα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και ότι αποτελεί την επίσημη διέξοδο των αυτοκινήτων  που έρχονται από ΟΑΚΑ ελλείψει ανισόπεδου κόμβου στη γέφυρα πάνω από τη Λεωφόρο. 

Παρ' όλα αυτά, οι αντιδράσεις από τους παριστάμενους κατοίκους της οδού Θεσσαλίας ήταν μεγάλες καθώς όπως υποστήριζαν θα ενταθούν τα ήδη μεγάλα κυκλοφοριακά φορτία που διέρχονται από έναν στενό δρόμο γειτονιάς χωρίς πεζοδρόμια, αφού η περιοχή (από την πλευρά του Ηρακλείου) είναι εκτός σχεδίου! “Ανοίγουμε τις πόρτες μας και βρισκόμαστε στο δρόμο” είπε χαρακτηριστικά η κάτοικος της περιοχής κα Φιλιππούση. Ο πατέρας Νικόλαος από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων μίλησε  στο Σώμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να προσεγγίσουν τον  ναό.  Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από Συμβούλους της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να αναβληθεί η λήψη απόφασης και να έρθει ο Δήμος σε συνεννόηση με το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και το Υπουργείο Υποδομών, ώστε να δοθεί από κοινού μια λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από το να δοθεί μια άλλη έξοδος στους οδηγούς που έρχονται από ΟΑΚΑ και θέλουν να στρίψουν αριστερά στη Λ. Κυμης.

Μπροστά στις πιέσεις κατοίκων και αντιπολίτευσης η Δημοτική Αρχή υπαναχώρησε και δέχτηκε να αναβληθεί και να επανεξεταστεί το θέμα. “Καλούμαστε να λύσουμε έναν γόρδιο δεσμό” είπε φανερά προβληματισμένος ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, που ανέφερε πως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με το Δήμο Αμαρουσίου για διαδημοτικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος παρατήρησε ακόμα πως ακούστηκαν σωστές προτάσεις (όπως για ανισόπεδο κόμβο) που απαιτούν όμως χρήματα σε μια εποχή που αυτά δεν υπάρχουν. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χ-τύπου υπήρξε επαφή της Δημοτικής Αρχής με το Δήμο Αμαρουσίου για το θέμα της οδού Θεσσαλίας και αναμένεται συνέχεια.   

Από το www.xtypos.gr