ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ....

Αναβλητικότητα, υποχωρητικότητα, ασυνεννοησία, ασταθείς ισορροπίες είναι το μοντέλο διοίκησης της δημοτικής αρχής, που σε συνδυασμό με τις συγκυρίες χάνει το παιχνίδι από πολύ νωρίς, χωρίς να υπολογίζει ότι τα βήματα προς τα πίσω θα χρειαστεί άλματα για να μπορέσει να τα καλύψει τον επόμενο καιρό.

Όσοι παρακολουθούν την λειτουργία του δήμου, αναρωτιούνται ποιος τελικά κάνει κουμάντο, ποιος παίρνει αποφάσεις, ποιανού η γνώμη μετράει, και σε μια διοίκηση, αυτό το χαρακτηριστικό φέρνει αμφισβήτηση, ανασφάλεια, «αναρχία», αναποτελεσματικότητα, δυσλειτουργία, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει εδώ και καιρό στον δήμο μας.

Με τον Γεωργόπουλο είχαμε να αντιμετωπίσουμε το μοντέλο μιας συγκεντρωτικής διοίκησης με διακοσμητικούς συνεργάτες, και σήμερα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο.
Και στις 2 περιπτώσεις το συμπέρασμα είναι ότι για ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή δεν δείχνει δείγματα βασικών γνώσεων διοίκησης, και με διάφορες αλχημείες προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες. Με απλά λόγια είναι σα να έχεις ένα όχημα σακαράκα που με διάφορες πατέντες να προσπαθείς να τσουλάει.

Η απορία πολλών είναι πως αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους διοικούντες…
αυτό δεν ισχύει, κάποιοι από την διοίκηση έχουν διαπιστώσει τι συμβαίνει, αλλά για διάφορους λόγους κάνουν υπομονή περιμένοντας ότι θα αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα, προσωπικά αμφιβάλλω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, κυρίως λόγω αναβλητικότητας και έλλειψης τόλμης.
Κάποιοι διαπιστώνουν ότι η προεκλογική συνεργασία με τους αριστερούς, φόρτωσε με βαρύ γραμμάτιο την ΑΚΕΠ που τώρα πρέπει να ξεχρεώσει με κόστος το αρνητικό αποτέλεσμα που παρουσιάζει η διοίκηση.

Κάποιοι στρέφονται και θεωρούν υπεύθυνους συγκεκριμένα πρόσωπα  που έχουν επιρροή στον δήμαρχο, και εκείνος με την σειρά του τους εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, αγνοώντας τις αντιρρήσεις άλλων συμβούλων που έχουν διαφορετικές απόψεις ή επιφυλάξεις.
Είναι γνωστό όταν κάτι δε πάει καλά οι υπεύθυνοι έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά και μόνο που υπάρχει γκρίνια, δυσαρέσκεια στην δημοτική ομάδα, καρφιά μεταξύ συμβούλων, αυτό και μόνο δηλώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Εδώ και καιρό στελέχη της ΑΚΕΠ που συνέβαλαν τα μέγιστα για την νίκη του Π. Βλασσόπουλου στις δημοτικές εκλογές, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τον δήμαρχο, ο οποίος έχει αφήσει στην άκρη τους «συντρόφους» του και προσπαθεί να κάνει πολιτικά ανοίγματα προσβλέποντας από τώρα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Αυτό που δεν έχει υπολογίσει ο Π. Βλασσόπουλος είναι ότι με το 22% που είχε καταφέρει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, δεν έχει τέτοιο περιθώριο, γιατί από αυτό το ποσοστό σχεδόν το μισό μπορεί να εκτιμηθεί σαν βάση του, την οποία μάλλον αδειάζει.

Συνεπώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου, και μάλλον διαγράφει μια πορεία που θα εκπλαγεί και ο ίδιος όταν έρθει η ώρα να μετρήσει τα κουκιά.

Ήδη αμφισβητείται για την θέση του σαν επικεφαλής από τους ίδιους του τους συμβούλους, όσοι παρακολουθούν τι συμβαίνει και έχουν εικόνα βλέπουν ότι από τα μέχρι τώρα δείγματα ο Π. Βλασσόπουλος δεν έχει το εκτόπισμα να παίξει ηγετικό ρόλο.

Όσο κάποιος είναι δήμαρχος, πολλοί είναι εκείνοι που στέκονται δίπλα του και είναι πρόθυμοι, οι περισσότεροι από αυτούς είναι καιροσκόποι, που σημαίνει ότι με την πρώτη στραβή ή στην προοπτική ότι το καράβι βουλιάζει είναι οι πρώτοι που το εγκαταλείπουν και στρέφονται στον επόμενο πιθανό νικητή για τον θώκο του δημάρχου.

Η απορία μου είναι ότι αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται με απόλυτη ακρίβεια, αλλά οι εμπλεκόμενοι δε φαίνεται να υπολογίζουν αυτή την επαναληψιμότητα, με αποτέλεσμα να την πατάνε σαν πρωτάρηδες και πολλές φορές από τα ίδια πρόσωπα!