ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ...

Άναψαν τα αίματα μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκου Μπάμπαλου, και του Αντιδημάρχου, κ. Γιάννη Κεσκινίδη, στη συζήτηση για το φεστιβάλ μπύρας που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο κτήμα Φιξ. Εκεί λοιπόν ο κ. Μπάμπαλος κλείνοντας την τοποθέτησή του για τη διοργάνωση του φεστιβάλ κατήγγειλε πως υπάρχει ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει την ηχητική υποστήριξη σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Αμέσως ο κ. Κεσκινίδης αντέδρασε θυμίζοντας ότι υπήρχε ένας άλλος επαγγελματίας που αναλάμβανε τις συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια και είναι στέλεχος της παράταξης του κ. Μπάμπαλου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος απάντησε πως ο συγκεκριμένος επαγγελματίας έχει παραιτηθεί και δεν είναι στην παράταξη και κατηγόρησε τον κ. Κεσκινίδη ως συκοφάντη έναν χαρακτηρισμό που του επέστρεψε ο Αντιδήμαρχος.

Ο κ. Κεσκινίδης είπε πως το ποσό που διατίθεται για την συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ίδιο με τις “Πόλεως Δράσεις”, την προηγούμενη διοργάνωση στο Ο.Τ. 216, καθώς η χρονική διάρκεια είναι ίδια και ο χώρος αντίστοιχος με αυτόν του πάρκου της οδού Πεύκων. “Αν έχει αποδείξεις ο κ. Μπάμπαλος ότι κάποιος στο Δήμο Ηρακλείου δουλεύει υπογείως να βγει και να δώσει στοιχεία...ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του. Έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες” τόνισε.   

Η ιδέα ήταν του Περικλή Περδικάρη  
Το επεισόδιο μεταξύ των κ.κ. Μπάμπαλου και Κεσκινίδη επισκίασε τη συζήτηση που έγινε στο Σώμα για το φεστιβάλ. Όπως αναφέρθηκε, η ιδέα για τη διοργάνωσή του  ανήκει στο Σύμβουλο της συμπολίτευσης, κ. Περικλή Περδικάρη, ο οποίος υπογράμμισε πως στο Παλαιό Ηράκλειο δημιουργήθηκε από την οικογένεια Φιξ η πρώτη βιοτεχνία ζυθοποιίας στα μέσα του 19ου αιώνα και πρόσθεσε πως η ιδέα αυτή ενισχύθηκε και από τη συνεργασία που υπήρξε με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Muhldorf.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν ενστάσεις από κάποιους Συμβούλους (όπως οι κ.κ. Κουτρούλης, Μπάμπαλος και Ζούρου) για το κόστος και αυτής της εκδήλωσης (ο προϋπολογισμός φτάνει τα 20.000 ευρώ) σε καιρό κρίσης. Τις ενστάσεις του για το γεγονός πως ο χώρος συνεχίζει να ονομάζεται κτήμα Φιξ αλλά και για τη μη συνεισφορά στο κόστος της ιδιωτικής εταιρείας μπύρας που θα συμμετέχει στο φεστιβάλ εξέφρασε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Βασίλης Λυκούρας.

Από την πλευρά της διοίκησης τόσο ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλάντής τόνισαν πως καθιερώνεται ένας νέος θεσμός που  αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας ιστορικής περιοχής του Δήμου όπως είναι το Παλαιό Ηράκλειο και προσπαθεί να την τονώσει οικονομικά και με το μικρότερο δυνατό κόστος για το Δήμο.

Από το www.xtypos.gr