ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ


Ακούγετε έντονα η πρόθεση της διοίκησης να δώσει τέλος στο ραδιόφωνο του δήμου.
Η αλήθεια είναι ότι της κάθεται κουτί η κρίση, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος, αλλά από την αρχή του έτους δεν είδαμε κάποια κίνηση της δημοτικής αρχής για να βάλει μια σειρά στο ραδιόφωνο.
Είναι γνωστό ότι το κόστος λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου παρότι σε σχέση με άλλα δημοτικά ραδιόφωνα είναι χαμηλότερο, είναι δύσκολο να το σηκώσει ο δήμος μας.

Η μοναδική επιλογή που υπάρχει είναι να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα και να φέρει το κόστος σε επίπεδα που θα μπορεί να το υποστηρίζει.

Σήμερα λόγω της κρίσης, θα ήταν η πιο άκυρη κίνηση από την διοίκηση του δήμου να επιλέξει να βάλει λουκέτο στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς ο ραδιοφωνικός χάρτης αλλάζει και το μέλλον θα είναι καλύτερο για τους «μικρούς» ραδιοφωνικούς σταθμούς, μιας και οι καρχαρίες βλέπουν τα έσοδα να είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα λειτουργικά τους και σιγά – σίγα αποχωρούν.

Σε αυτό το πλαίσιο οι «μικρότεροι» ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα παραμείνουν θα έχουν το περιθώριο να διεκδικήσουν μερίδιο από την διαφημιστική πίτα, κάτι που στο παρελθόν ήταν εξαιρετικά δύσκολό.
Είναι σαφές ότι δεν υπήρχε σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειτουργίας και των προβλημάτων του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM από την σημερινή δημοτική αρχή, και αυτό φαίνεται από την αδράνεια και την επιλογή να σέρνεται μια ιστορία που δεν βγάζει πουθενά.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ηρακλείου είχε χρεωθεί με πρόστιμο 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου, για λογιστικές ατασθαλίες ή παραλείψεις (πείτε όπως θέλετε) για τα έτη 1997 – 2002, αν δε κάνω λάθος. Αυτό το ποσό καταλογίστηκε στην επιχείρηση και φυσικά δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από κανένα πρόσωπο που εμπλέκονταν εκείνα τα χρόνια. Αυτό το κόστος ανέβασε τον προϋπολογισμό του ραδιοφώνου και κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να παρουσιάζουν την λειτουργία του με φουσκωμένα νούμερα για να προτείνουν το κλείσιμο του. Δεν τους ένοιαξε ότι κάποιοι χρέωσαν τον δήμο 1 εκατομμύριο με το πρόστιμο, αλλά φταίει η επιχείρηση που ο δήμος θα έπρεπε να πληρώσει αυτό το ποσό.

Φανταστείτε ότι παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε και υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις, νομίζω ότι αυτό καταδεικνύει και την σοβαρότητα αλλά και την υπευθυνότητα όλων εκείνων που σπεύδουν σε τέτοιες ριζοσπαστικές λύσεις, πραγματικά πολύ επαναστατικές θέσεις!

Το θέμα είναι ότι ακούγονται διάφορα, σε μία στιγμή που αν γίνουν οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις και παραμείνει το ραδιόφωνο, η θέση του στα FM ανάμεσα σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην διοίκηση του δήμου, μέχρι τώρα έχει δείξει ατολμία, έχει λάβει αποφάσεις αντίστροφες από εκείνες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον δήμο. Με λίγα λόγια εκτός από την ανυπαρξία σχεδίου, οι διοικούντες στερούνται διορατικότητας, δυστυχώς με σπασμωδικές κινήσεις και άγνοια του αντικειμένου δεν γίνεται διοίκηση.