ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα του καθορισμού των συντελεστών των τελών στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο Η Πόλη μας”, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νώντας Σπυρόπουλος.  

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: “Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας επανεξετάζει το θέμα των Δημοτικών Τελών, καθώς και του Δημοτικού Φόρου (Φ.Η.Χ.), που επιβάλλονται στα ακίνητά μας. Όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, η Παράταξή μας, «Ηράκλειο, Η πόλη μας», επισημαίνει τα εξής:

1. Ο Δήμος οφείλει να προβλέψει μειωμένο συντελεστή Δημοτικών Τελών για τους βοηθητικούς χώρους σε σχέση με αυτόν των χώρων κύριας χρήσης.

2. Ο Δήμος οφείλει να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη, διότι, λόγω της ανταποδοτικότητας των Τελών, αυτά εξαρτώνται άμεσα από τις αποδοχές των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και τις γενικές δαπάνες του τομέα αυτού. Η δραματική μείωση των μισθών των εργαζομένων στην καθαριότητα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μείωση των Δημοτικών Τελών.

3. Ο Δήμος οφείλει να περικόψει τις περιττές δαπάνες στον τομέα της καθαριότητας τουλάχιστον κατά 30% και να αξιοποιήσει όλο ανεξαιρέτως το υπάρχον προσωπικό, ώστε να μη τίθενται σε κίνδυνο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημόσια υγεία. Η περικοπή των περιττών δαπανών θα αποβεί προς όφελος των δημοτών, διότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω μείωση των Δημοτικών Τελών.

4. Ο Δήμος οφείλει να καθορίσει περισσότερους των δύο συντελεστές που αφορούν τα Δημοτικά Τέλη, όπως εκ του Νόμου έχει την ευχέρεια, ανάλογα με την περιοχή, στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, καθώς και τη χρήση του, αποδίδοντας έτσι δικαιοσύνη στην «ανταποδοτικότητα» των Τελών.

5. Τέλος, ο Δήμος οφείλει να μειώσει τους συντελεστές των Δημοτικών Τελών και του Φ.Η.Χ. προστατεύοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των δημοτών, αλλά και του ίδιου του Δήμου”.